Fuzz Five #47 - Charlotte de Witte

Een klein jaar na de naamswijziging lijkt Raving George volledig passé composé. Charlotte de Witte daarentegen is springlevend en actiever dan ooit. Na een druk jaar vol releases en heel wat binnen- en buitenlandse gigs en festivals, bundelt ze nu haar vijf favoriete tracks van het moment in haar Fuzz Five!

Eind oktober 2015 kregen we het verrassende nieuws te horen dat Raving George ermee ophield en verderging onder haar echte naam Charlotte de Witte. Het hoofdstuk werd afgesloten met een Red Bull Elektropedia Award voor Best Song en erna begon het tweede deel van haar carrière. Een keuze die haar alleszins geen windeieren zou leggen. 

Zo volgde er al gauw de Weltschmerz EP - die door Alan Fitzpatrick werd opgepikt in zijn fabric-compilatie - en een guestmix voor Tiga's Turbo Recordings en wat later nog een track op Suara en de Actually EP op het Franse Amazone Records. Alsof het nog niet genoeg was, volgde nog de Sehnsucht EP opnieuw op Turbo en onlangs de nieuwe Trip EP! Tussen al dit producewerk, organiseren van haar KNTXT-events en tal van gigs, vond Charlotte nu de tijd haar favoriete platen van het moment op te sommen. 

John V – Year Zero (Original Mix)

Charlotte de Witte: “Techno met chords is awesome. Deze track is begin juli uitgekomen op Sui Generiz en maakt sindsdien eigenlijk regelmatig deel uit van mijn set. De track op zich zit vrij simpel in elkaar, maar is zeer effectief als je hem draait.”

Dykkon – Presto (Original Mix)

Charlotte de Witte: “Ik heb het wel voor monotone, repetitieve, toolish “less is more” techno, en dat is exact wat voor soort track deze is. Smijt daar een hypnotiserende vocal bij en ’t is helemaal mijn ding. Deze track is misschien iets te sec voor peak time clubsets, maar dat maakt het daarom niet minder vet.”

Several Definitions – Antala (Original Mix)

Charlotte de Witte: “The odd one out. Geen stevige rechttoe rechtaan techno maar iets met, hou u vast, een melodie. En wat voor één.. Hoe meeslepend kan iets zijn?! Het is spooky, dreigend en neemt letterlijk controle over alles in de track. Laag na laag. De perfecte track voor een techno warm up set. It just grabs your attention and doesn’t let go of it.”

Shall Ocin – ISO (Original Mix)

Charlotte de Witte: “Vergelijkbaar met Ben Klock zijn Subzero. Diepe basslijnen, running its way throughout the track. Hoewel niemand ooit de echte Subzero heeft kunnen evenaren, komt deze toch wel aardig in de buurt. Works like a bomb on the floor.”

SLV – Transition (Original Mix)

Charlotte de Witte: “Uitgekomen op één van de labels waarvan ik bijna zonder uitzondering elk nummer aanschaf. De mannen van Slam zijn al een tijdje supergoed bezig met hun Soma Records en hetzelfde geldt voor de nog vrijwel onbekende SLV. De Duitser heeft nog geen 1000 likes op zijn Facebook-pagina, maar de lucky ones die hem volgen, krijgen af en toe een snippet te horen van een nieuwe track van hem. Getalenteerde gast, die SLV.”

Foto: © Renaud Salmon 


Kan je maar niet genoeg krijgen van onze Fuzz Five? Bekijk de vorige edities hieronder!