Wordt SoundCloud binnenkort overgenomen door Spotify?

Muziekliefhebbers letten beter even op. Er zijn sterke geruchten van een kleine aardverschuiving in de muziekbusiness. SoundCloud, de Berlijnse streamingwebsite die sinds haar opstart zeer populair is onder de slaapkamerproducers der aarde, zou serieuze gesprekken aan het voeren zijn met Spotify omtrent een overname. Althans volgens de Financial Times.

Dit zou voordelig kunnen uitdraaien voor SoundCloud in het bijzonder, aangezien het bedrijf al een tijdlang in de lappenmand ligt. Ondanks het lanceren van een betalende dienst, een kapitaalinjectie van liefst $70 miljoen van Twitter, en meerdere deals met major en indie platenlabels en distributeurs, kleuren de cijfers in de jaarverslagen nog steeds bloedrood. Ook Spotify is daarbij niet de beste leerling van de klas, met een pijnlijk resultaat van €173.1 miljoen verlies ondanks een omzet van €1.95 biljoen in 2015. 

Spotify zou met de overname een concurrent minder te verschalken hebben en een gigantische database aan nieuwe content te winnen hebben. Dit kan van enig belang zijn in het overtuigen van investeerders bij hun geplande beursgang volgende zomer, maar of een verlieslatend en zieltogend bedrijf een echte aanwinst is, zal moeten blijken. Als er echter plannen zijn in de richting van een hybride-service dan kan dit weleens beslissend zijn voor de marktevolutie. Wij zijn alvast zeer benieuwd naar wat ze tegen dan nog meer in petto hebben, en naar hoe deze SoundCloud-soap zich verder ontwikkelt. Stay tuned.

Ontdek meer...Telex