Fuzz Five #48 - DJ Licious

Jarenlang werkte DJ Licious zich een weg naar de top van de Belgische muziekwereld. Maar wat hij nu met zijn hitsingle Calling verwezenlijkt, is toch wel enorm straf! In een mum van tijd groeide de single uit tot een enorme hit binnen én buiten België en kan hij op support rekenen van de grootste internationale artiesten.

Avicii, Tiësto, Steve Aoki, Lost Frequencies, Pete Tong en The Magician, allen geven ze aan grote fan te zijn van DJ Licious zijn aanstekelijke Calling. Ook zo goed als alle nationale radiostations als Studio Brussel, MNM, QMusic en Topradio sloten de track al in hun armen en het lijkt slechts een kwestie van tijd voor de track ook wereldwijd volledig zal doorbreken.

Tussen al het succes rond Calling door, het organiseren van zijn eigen HMEWRK-feestjes in Club Vaag samen met Niels Feijen en Flapjackers, en het runnen van zijn eigen label en partyconcept Shomi, vond Licious nog de tijd voor Fuzz zijn vijf favoriete tracks van het moment te selecteren!

Rudimental - Healing

DJ Licious: "Wat deze jongens op muzikaal vlak uit hun mouw weten te schudden, is werkelijk ongelofelijk. Ze schuwen geen enkel genre en telkens komen ze aandraven met een frisse sound. De ene keer drum 'n' bass de andere keer house, they just make it their own." Het hele plaatje klopt bij hen en voor mij is dit het nieuwe Basement Jaxx. Ook uit de UK en lak hebben aan hokjesmentaliteit, I love it.

Dua Lipa – Hotter Than Hell (Shadow Child remix)

DJ Licious: "Wat een remix, hier kan ik lang naar blijven luisteren. Shadow Child is al jaren één van de producers die ik qua sounddesign enorm bewonder. Velen weten het misschien niet, maar in een vorig leven was hij actief als Dave Spoon, een alias waaronder hij redelijk foute electro uitbracht. Maar nu remixt hij de groten der aarde en weet hij het telkens cool te maken. Deze remix voor Dua Lipa is daar een uitstekend voorbeeld van.

Funkerman ft. Enlery – We’ve Got The Love

DJ Licious: "De richtlijn gaf aan dat ik moest proberen geen tracks te selecteren van persoonlijke vrienden voor mijn Fuzz Five. Maar deze plaat van Funkerman, die ik toch wel als mijn grote mentor beschouw, is nu eenmaal té goed om te laten liggen. Wat hij hier doet met Enlery is perfect. Het is radio, het is misschien wel wat commercieel getint, maar fuck it. Zo'n prachtige zanglijn zo'n melodie doen iedereen bewegen. Voor mij is dit zelfs dé zomerplaat van 2016!"

Bob Moses - Like It Or Not (Joris Voorn Remix)

DJ Licious: "De heren van het Canadese duo Bob Moses zijn ware helden, het lijkt zelfs alsof ze van een andere planeet komen. Alles wat ze momenteel het uitbrengen, grenst aan de absolute perfectie. Als je dan die andere held Joris Voorn een remix laat maken, ja, dan weet je dat het magisch wordt. Dit is een plaat die volledig klopt en waar niks op af te dingen valt, niks kan beter. Dit is wat ze noemen een eargasm.

K+lab - Pull Up ft. Melodownz & Mustafa Akbar

DJ Licious: "Zoals je hierboven al gelezen hebt, haat ik hokjesdenken. Muziek moet je raken en het maakt echt niet uit van waar het komt. Dit is zo'n voorbeeld daarvan, een lekker g-funk / hiphop baslijn met een onwaarschijnlijke hook. Hier kan je echt niet op blijven stilzitten. K+lab scoren hier hoog voor mij persoonlijk. Misschien ook omdat het mij doet terugdenken aan die goede oude hiphop uit de jaren '80 of begin jaren '90. 

Foto: © Sam De Backer


Kan je maar niet genoeg krijgen van onze Fuzz Five? Bekijk de vorige edities hieronder!