Jean-Michel Jarre stelt nieuw album voor, houdt halt in Brussel

Weinig acts zijn een lang leven beschoren in de elektronische muziek, maar Jean-Michel Jarre lijkt nog lang niet van plan om de handdoek in de ring te gooien. Als één van de eerste artiesten die synthesizermuziek aan het grotere publiek wist te verslijten, brak hij in zijn carrière met de vingers in de neus wereldrecords door miljoenen mensen op de been te krijgen voor zijn concerten. Die concerten zijn dan ook steevast multizintuiglijke monsterproducties, een streling voor oog en oor. 

Naar aanleiding van de release van het tweede luik van de Electronica-albums in mei van dit jaar, besloot Jarre opnieuw de hort op te gaan. Dit keer naar verschillende Europese venues waaronder ook - niet te missen - Paleis 12 in Brussel op 23 oktober. Ondertussen ligt er al een nieuw album in het verschiet: Oxygène 3 (review binnenkort op deze webstek). Het is een soort van herinterpretatie van zijn iconische Oxygène uit 1976, 40 jaar na datum. De pitch: "Hoe zou Oxygène klinken als ik de plaat vandaag had opgenomen?". Voor een antwoord op die vraag moet u hoogstwaarschijnlijk later deze maand in Brussel zijn.

Oxygene3.jpg

Tickets voor het concert in Paleis 12 vind je hierOxygène 3 komt uit op 2 december als aparte release op vinyl, en als deel van een verjaardagsboxset voor Oxygène. 

Ontdek meer...Telex
Artiesten in dit artikel