Goed nieuws uit het kamp van The xx

De Britse groep The xx duikt de studio in voor zijn derde album, dat lieten Jamie xx en de zijnen weten via een post-it op verschillende sociale media. Op het kleine stukje papier lezen we ook dat ze een playlist hebben samengesteld op Spotify. De playlist toont waar The xx momenteel zijn mosterd haalt voor het derde album.

Op Facebook lezen we dat The xx eind november start met een tournee. Het zijn echter niet de meest voor de hand liggende landen die ze aandoen (zie onderstaand filmpje) en België zal nog wat geduld moeten oefenen. Al lijkt het er wel op dat de band zich aan het klaarstomen is voor de festivalzomer van 2017. Rock Werchter? Pukkelpop? Dour Festival misschien? Laat ze maar komen!

De playlist op Spotify is zorgvuldig samengesteld. We vinden een mooie selectie van muziek met een leuke opbouw doorheen de lijst. Het blijkt wel een allegaartje van genres met artiesten als Drake, Björk, Chet Baker, PJ Harvey, Queens Of The Stone Age en The Cure, maar dat wekt enkel meer nieuwsgierigheid naar de nieuwe plaat op. Jamie xx bekoorde ons deze zomer op Rock Werchter met een veelzijdige vinylset, waar hij ook veel genres aan bod liet komen. De volledige Spotify playlist vind je hier.