ADE: DGTL x Paradise

Op vrijdag 21/10 namen we een kijkje in de Amsterdamse scheepsbouwloods. Daar werkte DGTL samen met het Paradise concept, dat gehost wordt door koning Jamie Jones. Paradise is normaal gezien een vaste avond die doorgaat in DC10 in Ibiza, maar speciaal voor ADE werd er even naar Amsterdam verhuisd. DGTL aan de andere kant heeft ondertussen een goede reputatie ontwikkeld in zowel Amsterdam als Barcelona. Er werd ons een mooie line-up beloofd, met kleppers zoals Hot Since 82, WaFF, Jamie Jones en Patrick Topping

Tijdens het binnenkomen hoorden we Andrea Oliva inzetten met zijn eigen ScreamEen nummer dat de man heeft uitgebracht op het label van Hot Since 82. Vele grote artiesten gebruikten deze track al in het verleden om de dansvloer te laten ontploffen, maar het doet toch veel om the man himself hem te horen droppen.

 

De scheepsbouwloods zorgde voor een warehousegevoel, en dit kwam het geluid zeker ten goede. Dit gecombineerd met een stevige lichtshow en een publiek dat moeilijk kon stilstaan beloofde ons een mooie avond. We gingen kijken naar het tweede podium, waar Route 94 het beste van zichzelf stond te geven. Een groovy houseset kon het publiek blijven boeien, maar zijn grote hit My Love liet hij achterwege. Jammer genoeg was het kiezen of verliezen, en door te kiezen voor Route 94 verloren we Hot Since 82, die ook wel gekend staat voor de betere setjes. 

Dan namen Richy Ahmed en Patrick Topping de draaitafels over. Deze Paradise-residents waren een schitterende combinatie voor de Hot Creations-fans, het label dat bij het Paradise-concept hoort. Er passeerden vele platen die duidelijk geproduceerd werden door Patrick Topping. Zijn stijl kan je makkelijk onderscheiden van andere housenummers, denk maar aan zijn grote hit Forget, of Voicemail, die hij samen met Green Velvet in elkaar stak. Veel onbekende nummers passeerden de revue, maar het danspubliek konden ze zeker bekoren. Een van de afsluiters die deze 2 kleppers dropten was de Dem a Pree remix van Patrick Topping, waardoor iedereen uit zijn dak ging. 

Afsluiten deden we natuurlijk bij Jamie Jones, die het laatste uurtje voorzag. Een perfecte set om de avond te sluiten, en met een voldaan gevoel de boot terug naar het centrum te nemen. ADE verwende ons met een mooie avond, en we kijken al uit naar de volgende!