Fuzz Exclusief: Pocket Knife Army - 89 (video)

Het loopt lekker voor Pocket Knife Army. Het electro-pop-noir duo uit Utrecht komt volgend jaar met een nieuw album en heeft al een hele zomer kunnen teren op debuut This Time I’ll Come Out Unharmed. Een resem mooie festivalshows over heel Nederland was het gevolg en in het voorjaar stond Pocket Knife Army in hun eerste Belgische festivalshow op de planken met Compact Disk Dummies.

Eerder loste Pocket Knife Army al twee videoclips van hun debuutalbum en met 89 is nu de derde clip aan de beurt, die je hieronder exclusief bij Fuzz Magazine kan bekijken.

De videoclip van 89 is met heel weinig middelen en budget gerealiseerd met dezelfde do-it-yourself mentaliteit waarmee Pocket Knife Army hun vorige clips maakte. In 89 zien we een nerveuze man een spannende schaakmatch verliezen van een koelbloedige tegenstander op duistere tonen die aan Portishead doen denken. Het spelletje schaak is hier metafoor voor machteloosheid, opsluiting, afhankelijkheid en angst voor het onbekende.

Pocket Knife Army bestaat uit Desirée Coumans (vocals, akoestische gitaar, effecten) en Erwin Tuijl (synthesizers, elektrische gitaar, effecten, programmatie) en heeft zich een eigen imago aangesmeerd onder de noemer ‘electro-pop-noir’. Eerder vergeleken we hun intieme passages al met Goldfrapp en Hooverphonic en hun bombastische climaxen met The Knife en Crystal Castles. Na een eerste EP in 2014 en debuutalbum in 2015, wordt 2017 opnieuw een scharnierpunt voor Pocket Knife Army dankzij een nieuw album. Tot dan is het nog genieten van de nieuwe videoclip.

De vorige clips van This Time I’ll Come Out Unharmed kan je hieronder nog eens bekijken.

Ontdek meer...Exclusief
Artiesten in dit artikel
Tags