ADE: Verknipt House Special (22/10)

Op 22 oktober werden we verwacht in de Amsterdam Studio's, waar er ons een flinke line-up stond te wachten. Verknipt is een Amsterdamse organisatie die al heel wat dikke feesten heeft neergezet in Nederland. Voor deze editie werkten ze samen met 2 labels: Snatch! Recordsopgericht door Riva Starr en Avotre, opgericht door Santé en Sidney Charles. Voor de echte househeads zou dit een hele mooie avond worden, de technoliefhebbers konden de dag ervoor hun honger stillen door dezelfde organisatie en zelfde venue. Daar ging het er zo aan toe: 

We begonnen de avond in de Snatch! Records zaal, waar we net het einde van Dennis Cruz zijn set zagen. De sfeer zat er duidelijk al goed in. Een gezellige zaal gevuld met dansende mensen en een top soundsystem. Na Dennis was het de beurt aan de toppers van Nederlandse bodem Anotr. Deze 2 jonge knapen zijn de house-scene aan het veroveren in spoedtempo: releases op Avotre, Snatch! en DFTD, het sublabel van Defected. Vorige week zaten ze nog in Zuid-Amerika, maar deze zaterdag weer in hun vertrouwde thuisbasis Amsterdam. Naast hun gekende nummers zoals Strobe of What is House speelden ze ook heel wat eigen ongereleased materiaal, dat het volk zeker kon bekoren. 

Op de weg naar de toiletten hoorden we al een sneak peek van Santé en Sidney Charles, die een B2B setje speelden van 3 uur lang. Even een kijkje nemen dan! Een heel dik geluidssysteem met leuke visuals en effecten overrompelden ons meteen. De ingang langs de toiletten gidsde ons daarbij ook meteen naar de voorkant. Samen met duizenden andere feestneuzen konden we genieten van de beste houseplaten van het moment, met daarbij duidelijk veel ongereleased materiaal van hitmachine Sidney Charles. Ook passeerde er een leuke versie van Music is The Answer, die gemaakt werd door Anotr. Hoe deze klinkt hoor je hier: 

Na deze set besloten we om Patrick Topping zijn ding te laten doen, aangezien we hem de dag ervoor al aan het werk zagen op Paradise x DGTLSonny Fodera was aan de beurt in de Snatch! Records zaal. Deze Australiër is gekend over heel de wereld, mede door zijn bijdrage aan Defected records, waar hij heel regelmatig meetourt met onder andere labelbaas Simon Dunmore. Sonny opende met zijn versie van rapper Stormzy, dat als free download beschikbaar is op zijn soundcloudpagina. 

Daarna terug naar de Avotre zaal, waar we nog een laatstje stukje Patrick Topping konden oppikken. Een hele resem rare maar toch catchy vocals bleven ons bij, waaronder ook Answering Machine van Green Velvet, die gecombineerd werd met de baslijn van Voicemail, een van de bekendste Patrick Toppingplaten. 

Afsluiten deden we met Waff B2B Russ Yallop, die het tempo duidelijk naar omhoog hielpen. Rollende baslijnen lieten ons de ganse set geen enkel moment stil staan. Deze 2 hadden er duidelijk zin in, want hun energie was niet te stoppen. Wanneer de lichten aansprongen wisten we dat het bijna tijd was om naar huis te gaan. Afsluiten deden de 2 met een nog onbekende track, waarmee Russ Yallop ook zijn set op Tomorrowland 2016 afsloot. Deze kan je hier in het begin horen: 

Een topavond waar we volgend jaar zeker weer op aanwezig zullen zijn!