Fuzz Exclusief: videopremière Quibus - Save Some

Niets fijner dan subtiele electronica om de herfst mee in te duiken. Zo weet opkomend producer Quibus perfect hoe je met atmosferische beats een nevelig sfeertje creëert. Bij z'n jongste Save Some EP hoort nu ook een videoclip en Fuzz mag die in première brengen!

Voor Martijn Holtslag was het niet moeilijk kiezen welk nummer nu net een video zou krijgen. "Meestal voelt een bepaald nummer kernachtiger aan, alsof je vlotter tot de essentie geraakt. In dit geval sprak Save Some me van de EP het meeste aan. Enerzijds door de vocals van Gosto, anderzijds dankzij het melancholische, meeslepende, en tegelijkertijd toch dansbare gevoel. Dat gevoel sprak ook meteen aan tot bepaalde visuele ideëen. Na wat heen en weer sparren met filmmaker Sam Golbach kwamen we al snel tot een plannetje."

Check hier andere Fuzz exclusives van Red D, Pocket Knife Army en Boys Noize!

De inspiratie voor de clip haalde Sam Golbach bij klinkende voorbeelden als Romain Gavras (z'n clip voor Jamie xx), Mark Bone, Sim Warren en Zachary Heinzerling"Verder vind ik Wes Anderson, Ninian Doff, Nabil Elderkin en Spike Jonze straf qua styling", mailde de regisseur. Vooral de weerkerende, mistige natuur lijkt de rode draad te zijn. Die dromerigheid zit er bewust in.

"Voor mij gaat het nummer over een relatie die afgelopen is, daar had ik het toen erg moeilijk mee. De clip is gemaakt om het gevoel op te wekken alsof je in een melancholische droomwereld ronddwaalt waar bepaalde objecten herinneringen oproepen", verklaart Quibus die insteek. "Mystiek, natuur en droom staan centraal. Vandaar kozen we ervoor de clip op te nemen in natuurgebied de Veluwe bij Radio Kootwijk."

"Ik vind artwork en visuals erg belangrijk. Ik geloof heel erg in een totaalconcept dat je kan laten zien aan mensen. Onbewust willen mensen een duidelijk merk, duidelijke styling en uitstraling. Wat maak je, en wat wil je zeggen?" sluit de producer af.

Bekijk de videoclip voor Save Some van Quibus hieronder. Sam Goldbach was regisseur bij het project.

Ontdek meer...Exclusief
Artiesten in dit artikel