Kraftwerk mag niet optreden in Buenos Aires

Sinds april is er in Buenos Aires een verbod in werking gesteld op elektronisch muziek. Dit verbod kwam tot stand na zes doden op het festival Time Warp eerder dit jaar. Nochtans had de oorzaak van hun overlijden niets te maken met drugs, maar wel met de slechte organisatie van het festival. Een tekort aan water en slechte ventilatie in de ruimtes zouden de hoofdoorzaak geweest zijn.

Op 23 november staat Kraftwerk ingepland voor een concert in het Estadio Luna Park in de hoofdstad van Argentinië. In juli kreeg de organisatie, Move Concerts, de toestemming om de ticketverkoop te starten, maar toen was de eigenlijke vergunning nog niet afgeleverd. Nu, slechts twee weken voor het concert en met reeds 70% van alle tickets verkocht, kreeg de organisatie te horen dat de vergunning geweigerd werd op basis van het verbod.

Een vertegenwoordiger van de lokale overheid van Buenos Aires verklaarde het volgende:

"Na Time Warp heeft rechter Lisandro Fastman en het bijhorende gerechtshof alle elektronische muziekfestivals verboden. Hierdoor, en desondanks het feit dat de organisatie tijdig hun documenten hebben afgeleverd, kunnen we deze vergunning niet goedkeuren."

Verder in de verklaring lezen we dat het concert niet letterlijk een "dance party" is, maar omdat de band hoofdzakelijk synthesizers en samples gebruiken als primaire instrumenten, is dit verbod ook op hen van toepassing.

Move Concerts plaatste enkele uren terug een uitgebreide verklaring op hun Facebook-pagina die eveneens gericht was aan het gerechtshof.

Ontdek meer...Telex
Artiesten in dit artikel