De Fuzz Feedback-ontdekkingen tijdens Play & Produce

Zaterdag 19 november stond bij iedere dj en producer in ons land met stip aangeduid in de agenda. Poppunt organiseerde die dag opnieuw Play & Produce in de Gentse Vooruit. Naast tal van lezingen, workshops en wat gear uittesten op de playground, konden bezoekers ook hun tapes of tracks laten beoordelen tijdens feedbacksessies. Fuzz Magazine kreeg 10 artiesten voorgeschoteld bij de feedbackstand, waaronder enkele boeiende die we in dit artikel even in de schijnwerpers plaatsen!

Psy'Aviah

Yves Schelpe was de eerste die zijn synthpop project Psy'Aviah kwam voorstellen. Met maar liefst zeven volwaardige albums op de teller en een show in de Ancienne Belgique tijdens 25 Years Praga Khan hoefden we deze ervaren rot natuurlijk niet veel meer te leren qua producing. Hetgeen ons nog het meest intrigeerde, was de ingenieuze songcompositie en de perfecte integratie van de zorgvuldig uitgekozen en opgenomen zanglijnen met tal van gastzangers.

Psy'Aviah mag dan wel een ietwat minder toegankelijk genre brengen en door zijn label vaak bestempeld worden als 'gothic synthpop' - iets waar hij zelf van wil afstappen -, toch blijft deze producer ondanks zijn sterke producties wat onderbelicht in ons land. Fans van synthpop vol melancholie kunnen we enkel aanraden een liveshow van Psy'Aviah te gaan bekijken waar hij samen met enkele muzikanten en een zangeres het beste van zichzelf geeft!

Quantix

Dj's en producers Sweet Light & Voltage kwamen oorspronkelijk hun nieuwe future bass-plaat presenteren. Een knap geproducet nummer dat mits wat afwerking heel wat Flume-liefhebbers zal kunnen bekoren. Daarnaast beluisterden we Sweet Light zijn drum 'n' bass-alias Quantix, dat ons nog meer verbaasde. Opzwepende drum 'n' bass geproducet op een heel hoog niveau. Mits nog wat extra creativiteit bij het maken van de songs, kan deze kerel nog ver raken! Verder zijn we ook benieuwd hoe de afgewerkte productie van Sweet Light & Voltage hun tracks zal klinken.

Wutz

De naam Wutz zal bij menig technoliefhebber in ons land wellicht al een belletje doen rinkelen. Zijn denderende technoproducties leverden hem al releases op op labels als Black Square Recordings en Eclipse en spots op enkele techno-events. Binnenkort komen er nog enkele releases aan, waaronder een EP samen met J.KØPS en je kan hem bovendien aan het werk zien op 31/12 tijdens AFTR!

eMVy

We vielen bijna van onze stoel toen eMVy ons vertelde dat er geen enkel analoog toestellen aan te pas kwam bij zijn tracks die regelrecht uit de jaren '80 zouden kunnen afstammen. Typische analoge sounds, puur softwarigmatig geproducet, worden gecombineerd met catchy melodielijnen in een moeilijk te definiëren genre. Ook Marc zelf heeft er het raden naar welk specifiek genre hij produceert. Maar dat het origineel klinkt, staat vast! Mits wat finetuning van de songstructuur en de focus wat te behouden op een beperkter aantal melodielijnen, kan eMVy in de toekomst zeker nog heel wat verrassend werk voorschotelen!

Ken Dreas

De Limburgse dj Ken Dreas was de enige dj die zijn tapes kwam voorstellen tussen al het producegeweld. Hoewel het bijzonder moeilijk - zo niet onmogelijk - is om tapes in een korte tijdspanne te beoordelen, waren we toch gecharmeerd door de eigenzinnige en diepe trackkeuze van zijn technotapes. Ook kijken we nu al reikhalzend uit naar het project dat hij in de loop van 2017 voor het goeie doel zal lanceren!

Naast deze artiesten willen we ook nog Bates & Baeles, Ideon, Rubikun, LeBald en Kristof Buntinx veel succes wensen met hun muzikale toekomst en bedanken om langs te komen bij onze feedbackstand! 

Artiesten in dit artikel

Gerelateerd