Sonus Festival lost eerste kleppers

Het meest idyllische festival van Kroatië gaat opnieuw door op het strand van Zcre, eiland Pag. Het zomerse Sonus Festival dat in 2017 zijn 5e verjaardag viert, zal tussen 20 en 24 augustus bevolkt worden met house- en technoliefhebbers. “5 Days, 5 Nights, 5 Years“, is de slogan voor hun kleine jubileum. De Cosmopop-familie (Time Warp, Love Family Park en Fade In Festival) wist ons alleszins goed te bedienen met een eerste lading aan zeer mooie namen.

Een variatie van veel bekende namen maar hier en daar zitten er ook al enkele verrassingen bij. Vaste pioniers van de technowereld zijn aanwezig met o.a. Adam Beyer, Joseph Capriati, Chris Liebing, Pan-Pot, SHDW & Obscure Shape, Rødhåd, Sam Paganini en een liveset van Vril. Aan de zijde van de befaamde Richie Hawtin en Ricardo Villalobos hebben we dan weer iets minder gekende en lokale namen als Hito, Dorian Paic, Enzo Siragusa en debuterende Jesse Calosso.

In het housespectrum pakken ze uit met dezelfde variatie tussen oude rotten, nieuwe onbekenden en grootheden in de scene. Eclictische sounds worden verwacht van Binh, Tale of Us, The Martinez Brothers en Seth Troxler terwijl Jamie Jones, Richy Ahmet, Nick CurlyMonika Kruse, Apollonia, Marco Carola en Loco Dice dan weer zorgen voor de zonnige housegrooves waar de benen de vrije loop nemen. Afgekruid met een altijd machtige Karotte, Jackmaster en Joey Daniel zal je allicht de tijd van je leven beleven op de met natuur omgeven locaties van Kroatië.

Early birds zijn helaas al uitverkocht maar er zijn nog tal van deals te bemachtigen voor een zeer democratische prijs. Voor meer info raden wij je aan om hun website even doorgrondig uit te pluizen. Wij wachten al vol ongeduld op de tweede lading namen.