Fuzz Five #50 - Solco

De Limburgse, maar ondertussen in Antwerpen gevestigde producer en dj Solco, krijgt de eer onze 50ste van Fuzz Five te verzorgen! Waar Mathias Sourbron in zijn beginjaren vooral stond voor funky houseproducties, verlegde hij zijn focus de laatste tijd meer richting melodische deep house en techo. Een bloemlezing uit zijn favoriete tracks van het moment!

Met releases op labels als FloorFiller Music - dat onlangs een jubileumrelease uitbracht -, Coyote Cuts, Urban Dubs, Antelope Records, House Grand Cru en Groovetraxx heeft Solco zijn strepen reeds verdiend als producer. Ook als dj mocht hij zijn kunnen al vertonen in het buitenland. Zo kon je hem al aan het werk zien in Zwitserland (Watergate), Nederland, Spanje (Bataplan) en Kroatië, naast heel wat topfestivals en clubs binnen ons eigen land zoals Tomorrowland, Pukkelpop, Decadance en Café d'Anvers

Maar Solco kan meer dan alleen maar muziek voortbrengen. Zo is hij ook actief als lid van de House On Fire-crew, die telkens topartiesten naar Café d'Anvers weet te halen. In september nodigden ze zo nog Guy Mantzur uit, onlangs Adam Port en in februari komt niemand minder dan Prins Thomas langs. Redenen genoeg om Mathias naar zijn vijf favoriete tracks van het moment te vragen!

Sandboards - Visa (Shinra remix) (Feel My Bicep)

Solco: “Feel My Bicep, het label van het gelijknamige duo Bicep, heeft onlangs een pareltje van een EP aan de catalogus toegevoegd! Sandboards, twee jonge gasten uit Nieuw-Zeeland, brachten er hun eerste platen uit. Het Jonge Londense talent Shinra levert daarbij deze zeer leuke eclectische remix af van het nummer Visa! De oldschool drum-elementen en de funky analoge synthmelodieën dansen lekker!”

Quentin - Mirage  (Hivern Discs)

Solco: “Wat een eerste plaat van Quentin! Deze werd uitgebracht op John Talabots label Hivern Discs. Over deze producer is voorlopig weinig terug te vinden op het web, maar zo’n eerste EP belooft veel goeds. De progressieve opbouw en de heerlijke mix van een strakke baslijn, random geplaatste geluiden en FX’en zorgen voor een heerlijke climax!”

Throwing Snow – Lumen

Solco: “De two-step drums en de heerlijke arpeggiators zorgen voor een heel dynamische flow in Lumen. Duistere elektronische muziek die subliem opgebouwd wordt en uit zijn voegen barst in het tweede stuk, wanneer de melodie van het nummer zich helemaal ontplooit.”

Arto Mwambe – Nokout (Permanent Vacation)

Solco: “Nokout, een vrolijke plaat van het Duitse duo Arto Mwambe. Deze werd gereleaset op één van m’n favoriete labels, het Duitse Permanent Vacation. Het nummer zit vol met leuke percussie-elementen, die door de leuke arpi melodie, mooi in elkaar vloeien.”

Sau Poler - For NYC (Atomnation)

Solco: “Deze plaat is uitgebracht door een jonge gast uit Barcelona. Heerlijke deep house track, met veel variaties en leuke vocal cuts! For NYC werd uitgebracht op Atomnation op zijn Paradoxes Of Progress EP. Check zeker ook zijn recent uitgebrachte en even heerlijke track Bercy!”

Foto: © Solovov Photography


Kan je maar niet genoeg krijgen van onze Fuzz Five? Bekijk de vorige edities hieronder!

Ontdek meer...Fuzz Five
Artiesten in dit artikel