Fuzz Five #51 - MC Mota

Al jaren is hij de MC-koning van België en ook in het buitenland is hij een graag geziene gast; het gaat hard voor MC Mota, die zoveel meer in zijn mars heeft dan enkel het publiek wat opjutten. Hij nam nu de tijd om vijf van zijn favoriete tracks te selecteren met een woordje uitleg.

Tomorrowland, Pukkelpop, Rock Werchter, Dour, Sziget, Lowlands, Outlook, We Are FSTVL, welke Belgische artiest kan zeggen dat hij op al deze festivals het podium mocht bestijgen? Jazeker, MC Mota! Als resident MC op vrijwel ieder drum 'n' bass-event in ons land zoals Rampage en M&T kan hij dan ook al op jaren ervaring teren.

Daarnaast vormt hij met James Marvel een gedroomd drum 'n' bass-koppel dat al sterke singles uitbracht. Denk maar aan Way Of The Warrior, dat zelfs even op #1 prijkte in de Beatport Drum 'n' Bass Top, en single Trump. Tijd om hem nu naar zijn favoriete tracks te vragen!

Ivy Lab - Twenty Questions

MC Mota: “Ik ben fan van zo goed als elke Ivy Lab drum ‘n’ bass track, maar deze spant toch echt wel de kroon. Hoewel deze eigenlijk al wel wat ouder, moest ik hem toch includen in mijn Fuzz Five. De sound van hun drums en de diepe, melancholische, semi-duistere, toch soulvolle atmosfeer die ze weten scheppen, sleept me elke keer weer helemaal mee.

Ook het zeer sterke gebruik van de vocal, geniaal gesampled uit een early 2000’s R&B/soultrack van Jaguar Wright (genaamd The What If’s) kan ik alleen maar bewonderen. Het plaatje klopt. Deze Twenty Questions durf ik dan ook niet voor niets één van m’n meest favoriete tracks aller tijden te noemen.”  

Break & Boston - If I Could (ft. Kyo)

MC Mota: “Een absolute pareltrack van het nieuwe album op het geesteskindje van Break, Symmetry Recordings. Net zoals Lenzman, Alix Perez en Calibre is de man een meester in het importeren van jazz-, soul-, latin- en zelfs klassieke elementen in zijn eigen muziek waardoor sommige tracks, zoals deze collab met Boston en Kyo, omgetoverd worden tot volwaardige songs. Break is een productiemachine, die ondanks de grote kwantiteit van tracks die hij per jaar uitbrengt, niet inboet aan de kwaliteit ervan en deze If I could is daar het perfecte bewijs van.”

Mark System – Optix

MC Mota: “Voor het eerst gehoord op Sun and Bass vorig jaar en sindsdien volledig verkocht. Hoewel de track vanaf begin tot einde vrij rechtdoor gaat en de drop/ontknoping zelfs vrij subtiel op het toneel verschijnt, vliegt de dansvloer elke keer opnieuw spontaan in brand en tovert de moordzuchtige bassline een instant bassface op ieders gezicht. Altijd een voltreffer dus. Ik ben Mark System en Exit Records dan ook zeer dankbaar voor deze future classic.”

Children Of Zeus feat. DRS - Still Standing (Lenzman Remix)

MC Mota: “Sinds het gigantische succes van LSB’s The View 2 jaar geleden, is het overduidelijk hoe perfect de stemmen van Tyler Daley en DRS samengaan. Super om te zien dat deze twee heren dan ook vaker en vaker samen de studio in kruipen. Samen met KonnyKon vormt Tyler Daley het project Children of Zeus en slaat hij voor de Lenzman remix van hun track Still Standing dus weer de handen met DRS in elkaar. Het resultaat bestaat uit sterke lyrics met een straffe inhoud die inslaan op het diepste punt van je ziel, in combinatie met wat heerlijke signature Lenzman soulfulness. Niet voor niets dus het Sun and Bass anthem van 2016.”

James Marvel - Trump (ft. MC Mota) (Doctrine Remix)

MC Mota: “Het zou een understatement zijn als ik zeg dat übertalent en kameraad Doctrine zeer sterk bezig is de laatste tijd. Dikke releases binnenhalen is ondertussen voor deze West-Vlaming een vaak voorkomend verschijnsel. Hij was dan ook een logische keuze om een track, die ik eerder dit jaar samen met James Marvel uitbracht, te remixen. En wat zijn we tevreden met het resultaat!

Net zoals bij het origineel is de boodschap hetzelfde: het zich afzetten tegen kapitalisme, het corrupte corporate wezen en bepaalde figuren die daarin centraal staan, met in het bijzonder (u raadt het al) Donald Trump. Lekker actueel. De snappy, harde, angry muzikale elementen die erin aanwezig zijn, benadrukken perfect het protest-gehalte van de tune en maken Doctrines interpretatie van onze eigen Trump helemaal compleet. Good job mate, seriously!”

Foto: © Philippe Wuyts


Kan je maar niet genoeg krijgen van onze Fuzz Five? Bekijk de vorige edities hieronder!

Ontdek meer...Fuzz Five
Artiesten in dit artikel
Tags