2017 wordt jaar van Belgische festivals in buitenland

De voorbije weken schoten ze als paddestoelen uit de grond: Belgische organisatoren die hun heil elders zoeken. Onder meer WECANDANCE, Labyrinth Club en Moodfamily trekken erop uit. Een overzicht!

WECANDANCE - Mexico

WECANDANCE, de samenwerking tussen Kitsch Club, Magic en Club 69, kan je midden januari al in Tulum, Mexico vinden. Daar werden ze uitgenodigd om mee te werken aan Habitas, een lifestylefestival. Ze willen meer dan enkel muziek aanbieden en trekken ook vol de kaart van performance, culinaire gerechten, dialoog, yoga, wellness, mode en kunst.

De samenwerking komt er niet uit het niets. Eduardo Castillo, oprichter van Habitas, speelde afgelopen zomer nog op WECANDANCE. Hij wist het concept ook al in Los Angeles en Ibiza te organiseren.

Meer info vind je op hun website. In augustus kan je terug in Zeebrugge terecht voor alweer de vijfde editie van WECANDANCE.

Labyrinth Club - Kroatië

De Hasseltse Labyrinth Club trekt op hun beurt richting de Adriatische kust. Begin juli palmen ze de stranden van het Kroatische Omiš in met een vierdaagse muziekconference. Verwacht uiteraard massa's elektronische muziek, maar ook technologie en kunst.

Kroatië is de laatste jaren dé hotspot voor internationale muziekfestivals. Ook Labyrinth Open springt mee op de kar. Het festival is daarenboven toegankelijk; Omiš ligt op een uurtje van de luchthaven van Split. Kamperen kan op Camping Galeb.

De formule lijkt meteen te werken; al 500 mensen gaven zich op voor een tripje richting Omiš. Voor alle info én het vooraf inschrijven kan je terecht op hun website en FB-pagina.

Moodfamily - Portugal

Last but not least is ook Gents collectief Moodfamily in alle luwte bezig geweest met het op poten zetten van een eigen festival. Zij slaan hun tenten op in Crato, Portugal. Ver weg van alle drukte, maar met een zwemmeer in de nabijheid, laten ze Waking Life een eerste maal plaatsvinden.

De crew heeft een vierdaags festival dat schippert tussen kunst en muziek voor ogen. Het middeleeuws dorpje Crato is het decor van 17 tot 20 augustus 2017, de eerste namen worden midden januari gelost. Met die info moeten we het voorlopig doen.

Wie de feesten van Moodfamily kent, weet alvast dat dit veelbelovend is. Nagelbijtend wachten op verdere uitleg kan op hun nieuwbakken website of Facebook-pagina.