Taub heeft kerstcadeau klaar

Het begint een gewoonte te worden, bij de heren in Sint-Truiden. Taub Recordings rondt het jaar weer af met een Xmas Heroes-compilatie.

Het was een woelig jaar met releases van onder andere Leesa, DJ Moneytron en Don Rimini aan het platenhuis van Fake That. Ook de Gewelt EP kreeg met hun NY Stomp remixes enorme support in het buitenland. Cachette's identiteit werd bovendien ook bekend gemaakt, blijkt dat Fake That verrassend vlotjes in een ander producerpersona kan kruipen!

Voor hun Xmas Heroes-compilatie serveert het gezelschap dus een handvol lekkere gratis tracks, voorzien door artiesten die dit jaar de Taub-catalogus aanvulden en door artiesten die dat volgend jaar gaan doen.

Enigmatische DJ Moneytron opent met een ode aan Nightcrawlers, je weet wel, van Push The Feeling On. Daarna volgt een nieuwkomer: de samples en filters van Brahma Kamal plagen speels je geduld. Verder onderzoek op social media maakt ons niets wijzer over deze mysterieuze producer, dus is het afwachten tot zijn/haar release in het volgende jaar!

Jonge wolf Kijumba, DJ Mania-winnaar en al meer dan een jaar vaste waarde bij Taub, serveert vervolgens zijn kenmerkende zware percussie en oldskool synths. De heerlijke zanglijn die hij voor Someone To Love boven haalt, draagt zonder al te veel moeite de hele track. Dat belooft ook voor de nieuwe EP!

Als dessert krijgen we een heropgewarmde track op ons bord. Hun eigen Acid Dub van She's Right speelde Gewelt al door naar XLR8R, maar met de hoeveelheid bookings waar ze de laatste tijd mee worstelen, kunnen we ze dat natuurlijk amper kwalijk nemen.