Eric Prydz schrijft Lillo ter ere van overleden fan

Eind november nam de terminaal zieke superfan James Lillo contact op met het management van Eric Prydz met de vraag of het mogelijk was om zijn favoriete artiest nog een laatste keer aan het werk te kunnen zien. De Zweed en zijn team gingen aan de slag en planden een event in Los Angeles speciaal voor Lillo waarvan de opbrengst integraal naar het Cancer Research Institute zou gaan, het goede doel van zijn keuze.

Helaas liet zijn gezondheid het niet meer toe om het allemaal mee te maken. Hij stierf een tweetal weken voor het concert. Het event ging toch door en werd door de enorme vraag uitgebreid met een tweede show. Het werden twee fantastische avonden die uiteindelijk 60.000 dollar opleverden voor onderzoek naar kanker.

In zijn meest recente EPIC Radio-podcast vertelt Prydz dat hij zich in de aanloop naar de shows had opgesloten in zijn studio om enkele speciale nummers te schrijven die het initiatief en de herinnering aan James Lillo extra luister zouden bijzetten. Eén van die nummers, passend getiteld Lillo, is nu uitgebracht via zijn eigen Pryda Recordings.

Zoals we hem kennen, werd het een melancholisch nummer dat zowel krachtig als breekbaar uit de hoek komt. Wie graag zijn steun wil betuigen in de strijd tegen kanker kan het nummer alvast kopen. De opbrengst gaat uiteraard integraal naar het onderzoek naar kanker.

Ontdek meer...Telex
Artiesten in dit artikel