Siege zwaait sterk 2016 uit met Chic re-rub

Onze Belgische housetopper Siege heeft een bijzonder mooi jaar achter de rug. De lijst met knappe releases is lang, maar dat weerhoudt er ons niet van om toch even terug te blikken, integendeel.

Het begon in januari met single Crunk bij Azuli Records. Het nummer beklom de Beatport-charts als een dolle berggeit. In het voorjaar was er dan de door ons geteste en goedgekeurde track Yeah, die net als Crunk scoorde met zijn goed gekozen vocal samples. Het nummer gooide hoge ogen op BBC Radio 1 en kwam niet voor niets uit op het label Brobot Records van Junior Sanchez.

Verder ging hij ook gretig aan de slag met andermans creaties. Zo was er zijn remix van Romanthony’s klassieker Too Long en onlangs ging via Mixmag nog zijn herwerking van de Disciples hit Daylight in première. Een track die wat afweek van de housesound die we van hem gewoon zijn en ons wist te bekoren met zijn meer gelaagd en melodieus karakter.

Redenen genoeg dus om het jaar af te sluiten met een echte feestplaat en wat is er dan beter dan een welgemikte edit van een discoklassieker. Slachtoffer van dienst is de olijke bende van Chic en hun nummer I Want Your Love. Dit is op zich al een bijzonder dansbaar nummer en daar heeft Siege met zijn edit alleen nog meer pluimen en plateauzolen aan toegevoegd.

De baslijn kreeg extra gewicht en ook de drums werden steviger, maar zeker niet minder funky. Voeg daar de nog intacte vocals van Chic en strak geknipte strings aan toe en je hebt een plaat die met oudjaar zonder fout de boel in brand steekt. Download deze re-rub gratis en voor niets!

Ontdek meer...Telex
Artiesten in dit artikel