Ampere zet 2017 heerlijk in met Mahogani Music

Op oudejaarsnacht werd in de Antwerpse club Ampere het nieuwe jaar alvast funky ingezet. Niemand minder dan Mr. Kenny Dixon Jr. (KDJ), of beter Moodymann kreeg de eer om de avond te hosten. De affiche werd vervolledigd met Detroits finest: Amp Fiddler, Randolph, Andrés, Rick Wilhite en Flo Real van zijn eigen label: Mahogani Music.

Moodymann heeft twee labels onder zich: KDJ, maar ook het dochterlabel Mahogani Music. Dit laatste legt een sterke focus op gezongen deephouse, funk en jazz. Ook tijdens deze nacht werden we getrakteerd op een cocktail van deze drie stijlen.

Na het verplichte vuurwerk om middernacht trokken we per taxi richting Ampere, vrezende op een queue om u tegen te zeggen. Die viel al bij al mee ondanks dat het event bijna uitverkocht was. Moodymann was alvast het publiek aan het opwarmen, tussen de nummers door zweepte hij de massa op met zijn diepe en groovy stem. Ook het publiek begon er toen in te komen en het podium werd vrijgemaakt voor Randolph ook bekend als zanger van het Berlijnse collectief Jazzanova.

Na enkele minuten technische problemen zette hij het feest verder. Hij speelde een gewaagde set waarbij de begeleiding enkel bestond uit een basis-funkbeat en de basslines live werden ingespeeld. Een extreem dansbare combinatie, zo bleek.

Na Randolph kregen we terug even Moodymann die een nog strakkere set speelde dan eerst en de deephouse archieven bovenhaalde. Maar de kers op de taart moest nog komen, Amp Fiddler ft A drummer from Detroit speelde een volledige liveset. Tijdens deze liveset liep de zaal goed vol en kwam de sfeer er volledig in. Wanneer Moodymann rond 3 nog ‘ns het publiek opjutte kwam er helaas maar een povere reactie, opvallend wetende dat iedereen aan het dansen was.

Na deze meesterlijke set zagen we nog een B2B-set van Andrés, Rick Wilhite en Flo Real. Het was duidelijk dat hun ongekende platenkennis van de Detroit-scène Ampere ging meekrijgen. Omstreeks half zeven sloten we mentaal de deuren, het feest zelf ging nog wel even door.

De menigte Nederlanders en kenners van Detroit-house die afgezakt waren naar Ampere werden alvast voor de eerste keer in de watten gelegd in 2017. De knappe mengeling van livesets en DJ-sets op één avond zorgde voor een zelden geziene vibe.

Foto: © Leslie LJ Hodge / Instagram