Gearbox Records ontwikkelt innovatieve platenspeler

Het Londense Jazz-platenlabel Gearbox Records heeft een nieuwe platenspeler ontwikkeld: de Gearbox AutomaticDe bedoeling is om het multikanaal gebruik van muziek te ondersteunen. Met deze platenspeler kan je je favoriete platen direct overzetten naar Spotify.

 

De Gearbox Automatic is een compacte platenspeler met een pre-amp, specs van hoge kwaliteit en een trendy look. Het is mogelijk om zowel vinyl af te spelen als de platenspeler te verbinden via Wi-fi en Bluetooth. Ook is het met dit toestel mogelijk om je platen te digitaliseren. Indien je het wenst kan je ze ook meteen uploaden naar Spotify. Gearbox Records wil zo het gat tussen het analoog en digitaal luisteren van muziek dichten.

 

Er is een campagne gestart op Kickstarter om het product te lanceren. Als het plafond van 85.000 pond wordt bereikt dan zal de productie in december 2017 starten. Indien je deelneemt aan de crowdfunding-campagne op Kickstarter dan kost de platenspeler je 490 euro, wat best meevalt rekening houdende met de bouwkwaliteit van dit toestel!