PREVIEW: Dubtastic pakt uit met Britse drum 'n' bass van Dilemma

Eind 2016 bracht Dilemma nog haar gratis Binary / Circumspect EP uit op het label Skankandbass. Nu, een kleine maand later, komt ze alweer met nieuw werk aanzetten op het Gentse label Dubtastic. Deze Insomniac EP telt drie tracks en wij kregen alvast de eerste previews te pakken!

Dilemma, afkomstig uit het Britse kuststadje Brighton, begon in 2012 met producen van liquid drum 'n' bass. Met releases op Soul Deep Records, een geweldige EP op Skankandbass en support van zwaargewichten als Friction en Calibre is ze aan een stevige opmars bezig. Haar eerste release van 2017 heet Insomniac en telt drie tracks. De nummers heten InsomniacDown And Out en All Over.

Momenteel zijn er enkel nog maar previews van de EP te beluisteren, voor de volledige EP moet je nog wachten tot 1 februari. Wij beluisterden de previews toch al eens en waren onder de indruk!

Hoewel alle nummers op Insomniac zweverige liquid drum 'n' bass-nummers zijn, steekt het donkere kantje dat drum 'n' bass kan hebben toch regelmatig de kop op. Wij herkennen een duidelijke invloed van artiesten als LSBCalibre en - vooral op deze EP - S.P.Y., in de muziek van Dilemma.