Monkeyland zet grote stap naar Forty Five (11/03)

Wat ooit van start ging in een lokaal jeugdclub te Beverlo groeide al vlug uit tot een volwaardig evenement. De organisatie van Monkeyland zet een grote stap door hun volgende editie in Forty Five te laten doorgaan. Hasselt mag zich op 11 maart verwachten aan namen als Louisahhh, Maelstrom, Vision Machine, Natasja, Vertier, Many Moore en Digital Noise.

Monkeyland begon met het idee om een kwaliteitsvol electro-event te worden. Zes edities later is de organisatie meer volwassen geworden en ook het verkozen genre is meer en meer de richting van techno en house uitgegaan.

Die vorige zes edities gingen steeds door in de jeugdclub van Beverlo. Die locatie zijn ze ondertussen wel ontgroeid, vandaar ook de keuze voor Forty Five in Hasselt. In het verleden boekten ze al: VNNR, Modek, Goldfox, Shaved Monkeys, Beatbouncers, Miss Polska, enzovoorts.

Voor hun volgende editie zoekt de organisatie meer internationale oorden op. Ze kiezen resoluut voor het label RAAR, met voortrekkers Louisahhh en Maelstrom. Eind vorig jaar hadden we nog met hen een uitgebreid interview over hun plannen met RAAR.

"We zijn zelf erg fan van de muziek van RAAR, Louisahhh en Maelstrom. Bovendien zijn het artiesten die niet al te vaak in België draaien. Hun rauwe muziek is zeker niet alledaags en wij denken dat dit perfect gaat matchen met Forty Five als locatie. " - Niels Aerts, mede-organisator Monkeyland

Louisahhh en Maelstrom zullen back-to-back draaien, net zoals Vision Machine en Natasja. Vision Machine is een oude bekende van het event, want vorig jaar was hij nog de headliner van de Monkeyland-stage op Putrock. Ook dit jaar zullen ze er trouwens opnieuw een stage hosten!

Verder bemerken we Vertier nog op de line-up. Vorig jaar stond hij nog in de finale van DJ-Mania. Daarnaast zijn er ook nog de vaste residents, Digital Noise en Many Moore die de avond van 11 maart zullen openen en afsluiten. Alle info is trouwens terug te vinden op hun FB-event.