Jeff Mills, Adam Beyer en een Daft Punk-remix op Soma Records

Een tijdje geleden bracht Soma Records van Slam groot nieuws. Ter ere van hun 25e verjaardag zal er een compilatiealbum uitgebracht worden, Soma25 geheten. Dit album zal uitkomen in een speciale box-set bestaande uit vijf vinylplaten. Nu is ook de tracklist bekendgemaakt.

Soma Records werd in 1991 opgericht door het Britse duo Slam. Al een kwarteeuw brengen ze het neusje van de zalm op vlak van technomuziek. Het rijtje artiesten dat op Soma releaste is eindeloos en bevat enkele van de grootste namen in de elektronische muziek, waaronder Daft Punk en Richie Hawtin.

Het spreekt voor zich dat ze ook voor deze speciale verjaardagscompilatie een aantal grote kleppers wisten te strikken. Onder andere Robert HoodJeff Mills (die binnenkort een nieuw album uitbrengt) en Adam Beyer zijn te zien op de tracklist, allen met nieuw werk. Het meest benieuwd zijn wij echter naar een Slam-remix van het nummer Drive van Daft Punk.

Het artwork voor dit album werd ontworpen door de Schot Kyle Irvine. De stickers, draaitafelmatten en poster die je bij het album krijgt zijn ook van zijn hand.  

Tracklist:

A1 – Robert Hood – ‘The Bond We Formed’
A2 – Jeff Mills – ‘A Tale From the Parallel Universe’
B1 – Daft Punk – ‘Drive’ (Slam Modular Interpretation)
B2 – Adam Beyer – ‘Just Things’
C1 – Blawan – ‘Clipper’
C2 – The Woodleigh Research Facility – ‘S.O.M.A 25’
D – Josh Wink – ‘Synodic Period’
E1 – Slam – ‘Stepback’ (Jonas Kopp Remix)
E2 – Slam – ‘Visions’ (Kobosil Remix)
F – Percy X – ‘X Track’ (Vril Remix 2)
G1 – Slam – ‘Tempest’
G2 – Steve Bicknell – ‘Mind Cycles’
H – Funk D’Void – ‘808 Planet’
I – Joe Stawarz – ‘Cry’ (Deepchord Remix)
J – Joe Stawarz – ‘Beebear’ (Deepchord Remix)