Fuzz Exclusief #018: Frères Deluxe - Examenstof

Van de blok naar de examens. Het kritieke moment voor vele studenten, the moment of truth. We dachten eventjes na hoe we jullie daarmee konden helpen. We vroegen hulp aan Frères Deluxe. Maarten en Isabeau staken een gloednieuwe, elektronische mixtape in elkaar voor Fuzz om jullie doorheen deze moeilijke tijden te sleuren! Dé ideale examenstof dus!

Het Gentse dj-duo Frères Deluxe draaien al meer dan tien jaar mee in het circuit. Van de lokale Gentse clubs tot nationale festivals als Pukkelpop, Dour, Laundry Day en Rock Werchter. Ze staan gekend als echte sfeermakers en dat vertalen ze ook naar deze mix. De invloeden zijn altijd heel divers en dat hoor je nu ook.

Bovendien zijn ze ook gekend voor hun eigen edits en mash-ups. In deze mix gingen ze op zoek naar elektronische nummers die hen inspireerden! Ze beginnen met elektronische hotshots als Boys Noize, Chemical Brothers en Siriusmo, om dan wat meer groove en Afrikaans ritme erin te brengen met nummers van o.a. Gino Soccio en Dele Sosimi Afrobeat Orchestra.

We gaan geen verdere spoilers meer geven. Gewoon luisteren is de boodschap, dan vlieg je gewoon door die cursussen en handboeken uit! Tracklist staat erbij op SoundCloud trouwens.

Ontdek meer...Exclusief
Artiesten in dit artikel