House On Fire nodigt meteen 2 internationale toppers uit (03/02)

Café d’Anvers wordt op 3 februari weer omgetoverd tot een (deep) houseparadijs. House On Fire begint 2017 met twee buitenlandse toppers, namelijk Prins Thomas en Marcus Worgull.

Het artistieke nightlife collectief House On Fire zet de boel op stelten sinds 2008. Onder andere namen als Mano le Tough, Guy Gerber, Roman Flügel en Locked Groove passeerden de afgelopen jaren de revue. Café d’Anvers was en is nog steeds de kerk van dienst voor dit schouwspel. Dit collectief werd opgericht in 2001 door founding fathers Cheap Charly Men en afgelopen jaar werden Solco en Tom Smeyers toegevoegd aan het collectief als nieuwe residents en co-organisatoren van het concept.

Over naar de opkomende editie van 3 februari. We beginnen met de Noor Prins Thomas die disco en funk combineert met invloeden uit zijn vaderland tot een genre dat hij space-disco noemt. Deze ervaren dj/producer runt daarnaast ook zijn eigen labels, Full Pupp en Internasjonal. Bovendien bespeelde hij in tal van bands de bass, hij ademt als het ware muziek.

Hij sloeg al jong het muzikale pad in als dj, mede als gevolg van zijn hobby; breakdancing. Hierdoor werd zijn muziek beïnvloed door hiphop en electro, maar ook door artiesten als Arthur Baker en Shep Pettibone. Om een idee van zijn sound te krijgen, kan je hieronder zijn XLR8R Podcast checken!

Ook Marcus Worgull tekent present. Hij was als kleine jongen al verslaafd aan vinyl en gaf al zijn zakgeld uit in één platenwinkel, Groove Attack. Deze platenzaak betekende alles voor hem, hij groeide hier praktisch op. De winkel verhuisde dichter naar zijn dorp en ook al klinkt het fabelachtig, de winkel is ondertussen eigendom van MW zelf.

Worgulls muziek kent verschillende invloeden. Zo glipte hij vroeger vaak clubs binnen om zich te vergapen aan de kunsten van dj’s zoals Gilles Peterson of Norman Jay. Nog voordat hij zelf begon te draaien, ontwikkelde hij al zijn eigen stijl, melodische maar verplaatsende house. Marcus kreeg zo last van een house-infectie waardoor hij op den duur meer met muziek bezig was dan met studeren en hij begon zich ook te verdiepen in het producen. Hij heeft zo al platen gereleaset op Spectrum Works en Innervisions. Verder remixt Worgull ook regelmatig voor The Juan Maclean, DFA of voor labels als Permanent Vacation en Running Back

Naast het producen leeft hij zich vooral uit als dj voor een volle club. Hij stond zo al in clubs als Fabric, Robert Johnson en Plastic People om er maar een paar op te noemen. In Café d'Anvers zal hij wellicht een mix brengen van de nieuwste, fijne housetracks met nummers die meer aanleunen bij zijn roots. 

Verder wordt de line-up vervolledigd door de Cheap Charly Men en Louis Vogue. De heren van het eerstgenoemde duo zijn co-hosters van House On Fire en stellen ons nooit teleur met hun sets vol soul, funk en disco. Louis Vogue is eveneens geen onbekende, zo werd hij al twee keer tot Fuzzbox Mixtape van de maand bij ons verkozen. Zijn sets vol smooth funk en house weten we altijd te pruimen. En niet alleen wij, ook de jury van de contest 45 Toeren was overtuigd en riep hem uit tot winnaar.

Het belooft dus nu al een topavond te worden in Café d'Anvers! Tickets kosten €10, wij geven via deze wedstrijd twee duotickets weg.

Ontdek meer...Event