Dekmantel Festival lost volledige line up en timetable

Het Amsterdamse festival Dekmantel heeft zijn timetable bekendgemaakt. Naar goede Dekmantel-gewoonte werd er weer een affiche samengesteld die door onze noorderburen gerust als 'kankervet' omschreven mag worden. En door ons trouwens ook!

Op woensdag gaat het festival van start met Steve Reich & Slagwerk Den Haag in het Muziekgebouw aan 't Ij. Het is niet de eerste keer dat deze Amerikaanse componist gelinkt wordt aan Slagwerk Den Haag; ze spelen regelmatig nummers van hem en vorig jaar brachten ze nog zijn nummer Eight Lines op dezelfde locatie als waar ze tijdens Dekmantel zullen optreden. 

Donderdag komt het festival echt op gang en worden er livesets van een reeks artiesten in alle soorten en maten gebracht. Onder andere Floating Points, Doplereffekt en Nathan Fake tekenen present met een liveset. Wie fan is van het meer funky werk moet dan weer bij Braziliaan Marcos Valle en Fatima Yamaha (die in februari zijn nieuwe EP releaset) zijn.

Op vrijdag gaan de grote stages open, en daar horen grote namen bij. Op de affiche zien we onder andere topartiesten als Omar SBicep (live) en Mathew Jonson prijken. Daarnaast is er ook nog technogeweld in de vorm van artiesten als Jeff Mills (die in maart een nieuw album uitbrengt), Rødhåd en Nina Kraviz.  

Ook op zaterdag doen de grote jongens mee. Onder andere Marcel Dettmann (die zopas nog nieuw werk aankondigde), Ben UFO en Donato Dozzy & Peter Van Hoesen zakken af naar de tulpenstad om deze zo hard op zijn grondvesten te doen daveren dat Geert Wilders tot tegen het plafond van zijn safehouse wordt gebonkt. Voor wie meer te vinden is voor het kalmere werk zijn er namen als Jon Hopkins, Dorian Concept (live) en de geweldige DJ Awanto 3

Zondag wordt er afgesloten in stijl. Enkele namen waarvan wij gaan watertanden als we ze zien zijn Motor City Drum Ensemble (die vorig jaar nog een magistrale set speelden), Objekt & Call Super en Antal & Hunee. Wie na 4 dagen sjansen nog genoeg benen overheeft kan nog naar Karenn (een fusie tussen Blawan en Pariah) en Dax J gaan om deze daar samen met zijn oren finaal kaduuk te knallen.

De volledige line up en timetable kan je hier terugvinden. Ons advies: wees erbij!