Fuse houdt het underground in de kleine zaal met Applescal en Sebastian Mullaert (21/01)

Sebastian Mullaert kenden we al een tijdje als beter als één van de muzikale producers/performers van het duo Minilogue. Ondertussen is hij al een tijdje aan zijn soloproject bezig, zo passeerde hij op Oudjaar nog in Kompass. Met releases op Traum Schallplaten, Kontra music, Hypercolour en Minus leerde hij ons reeds zijn diepe minimalische sound kennen met zijn typische tranzy feel erin. Op 21 januari passeerde hij in Fuse. Hij heeft nu wat minder gear mee op het podium als bij Minilogue, maar zijn live sets zijn er zeker niet minder smakelijk opgeworden!

Toen we het kleine bovenste zaaltje van de Fuse binnenwandelden, hadden we de vibe van Applescal - die we nog tipten als één van de te ontdekken artiesten op ADE - als snel te pakken. Sublieme ritmes in een deep-tech housy jasje lieten al snel een zweetspoor na in de wel vrij warme zaal. Er werd op dat moment ook nog wat gestoot om wat plaats te hebben op de dansvloer. De tribune achteraan leek al snel de beste optie. De verlichting kwam na een remix van Moby's Porcelain.  

Zijn eigen producties kregen we er niet zo gemakkelijk uitgeplukt maar zijn persoonlijke stijl viel wel goed te herkennen. Er werd met een zeer goed gevoel voor ritme gemixt en de mooie melodieëen kwamen altijd goed getimed, wat zorgde voor de nodige diepte.  

Sebastian Mullaert, beter bekend als de helft van het Minilogue duo staat bekend om zijn exclusieve live sets waarin hij met heel wat gear een opzwepende sound uit zijn mouw weet te schudden. Hij verscheen in België al eerder in Ampere en Kompass. Nu was hij in onze befaamde Fuse aan de beurt. Hij wist goed te anticiperen op de dj-set van Applescal en met een lange opbouw met veel ritmische elementen ging hij perfect over tot zijn typische minimal techno.

De live waarde straalde er vanaf en werd goed ontvangen bij het publiek. Sebastian bouwde zoals gewoonlijk geestdriftig op om dan uit te pakken met een unieke performance van zijn platen Direct Experience en Windmaker, waarvan hij eerder al een improvisatie performance bracht voor XLR8R.

Op deze manier bouwde hij nog lekker af. Sebastian kreeg hiervoor ook wat langer tijd dan gepland. Het bleek weer dat hij zijn sound en gear zeer goed beheerst en hiermee een krachtig verhaal weet te vertellen. Als je je eens lekker zen op de dansvloer wil begeven, is het een goede keuze om eens één van zijn live sets te gaan chekken. Het recept voor zijn inspiratie komt uit zijn visie over bewustzijn wat hieronder wat meer uitgediept wordt in onderstaande docu. De korte documentaire As human as possible toont het muzikale leven van Sebastian Mullaert toen hij het pad nog bewandelde als Minilogue met Markus Henriksson . Een stukje muzikale filosofie en stof tot nadenken!

Al was het soms wat trekken en duwen voor een aangenaam plaatsje en eventjes wachten op een biertje, toch zat de sfeer al bij al wel goed. Dit is dan meestal ook wel typisch voor een nachtje Fuse, waarover ook niet echt valt te klagen want op muzikaal vlak viel er weer zeer weinig aan op te merken.

Ontdek meer...Event
Artiesten in dit artikel
Deg