Aalstenaar Jakhira verzorgt tweede release op Nyon Records

De tweede release van het gloednieuwe Nyon Records komt achter de naam van Jakhira te staan. Het label, dat werd opgericht door New Yorker Josh Hubi en landgenoten Le Babar en Frederick Alonso, plant 2017 stevig op te leuken met aanstekelijke housemuziek. De tweede release werd Fashionista EP gedoopt en bevat twee nummers plus een remix van Frederick Alonso.

Jakhira is het pseudoniem van Philip Cunningham, een Brit die al meer dan twintig jaar in ons land vertoeft. Zijn productiecarrière schoot hij in 2012 op gang met een release op het Gentse Clean And Dirty Recordings. Een jaar later volgenden drie progressieve releases op het legendarische Bonzai Music.

Hiermee had Jakhira definitief een voet tussen de deur, wat resulteerde in meer releases op Suffused Music, Hydrogen en Stellar Fountain Records. Vorig jaar mocht hij daar ook het gerenommeerde Portugese label Piston Records en een eigen radioshow (Unconditional) bijvoegen. 'Ook het programma voor dit jaar ziet er met een heleboel nieuwe projecten en een intensieve samenwerking met Manu Riga zeer goed uit', vertelt Philip ons.

Ontdek meer...Telex
Artiesten in dit artikel