Het script voor Listen! (30/03-01/04)

Listen! is een festival dat verschillende invalshoeken van elektronische muziek behandelt. Zowel film, woord als muziek komen aan bod op 3 nachten, 1 dag en 16 locaties. Van 30/03 tot en met 01/04 kan je op Listen! terecht voor onder andere workshops, platenbeurzen, concerten en films op verschillende locaties doorheen onze hoofdstad.

De centrale post van Listen! vind je in het ING Art Centre. Je kan er van donderdag tot en met zondag terecht voor een drankje in de pop-up bar terwijl er van daaruit live radio wordt uitgezonden. Dj-sets, interviews en debatten zijn te volgen op de internetradio van Listen! van 10/03 tot en met 01/04.

  • Donderdag 30/03

Over het weekend zelf dan. Listen! 2017 wordt geopend met een concert van Francesco Tristano in het Flagey-gebouw. Denk aan een klassieke pianist die in zijn bil gebeten werd door een valse hond met de naam Techno. Verder zijn er nog feestjes van onder andere Crevette Records, Under My Garage en Deep in House.

  • Vrijdag 31/03

Vrijdag is het filmdag. Documentaires over de cultuur rond elektronische muziek worden vertoond in Cinéma Vendôme. Lefto neemt het muzikale gedeelte voor zijn rekening in Square Brussels Meeting Center. Samen met feestconcept Strictly Niceness en Tangram Records buigt Lefto zich over soul, funk, disco, hip-hop en alles wat errond zweeft.

  • Zaterdag 01/04

Zaterdag komt Listen! tot zijn hoogtepunt. Zowel overdag als ’s avonds zijn er tal van evenementen waar muziekliefhebbers hun hart kunnen ophalen. Square Brussels Meeting Center is het strijdtoneel voor al dat geweld. Vanaf ’s middags kan je er terecht voor een platenbeurs, showcase en infosessie’s. Vanaf 22u gaat de Electronic Night van start met 808 State (live), Pender Street Steppers, Antal, Syracuse (live), Jovonn, Kai Alcé, Optimo, Nosedrip, Rick Shiver, Handless Dj, Red D, Kong & Gratts en Alfred Anders.

Klik hier voor info over tickets en alle evenementen per dag. Sommige events zijn gratis, maar je checkt toch best even op voorhand of je tickets moet aanschaffen.