DGTL Barcelona teaset met eerste namen

Jeff Mills, Solomun, Recondite (live) en Steffi b2b Prosumer. Dat zijn de eerste namen die op de affiche van DGTL Barcelona verschijnen. Op 11 en 12 augustus is het Parc del Fòrum in Barcelona voor de derde maal het strijdtoneel voor het festival dat zijn ecologische voetafdruk zoveel mogelijk tracht te beperken.

Het zijn niet de minsten die als eerste op de affiche terecht komen voor het jonge festival DGTL Barcelona. Detroit-native Jeff Mills scoorde iets meer dan tien jaar geleden een culthit met The Bells en tovert nog steeds geniale melodieën uit z’n Roland-machinerie. Solomun, nummer 5 in de RA dj top 100-lijst, organiseert als labelbaas van zijn eigen Diynamic al het Diynamic Festival in Amsterdam maar ook zijn eigen dj-sets zijn van hoogstaande kwaliteit.

Recondite vervolgens brengt zijn liveset mee naar de Spaanse hoofdstad. De eigenaar van Plangent Records stal op DGTL Amsterdam 2015 en 2016 de show en zoekt dat nog eens over te doen onder de Spaanse zon. Nederlandse schone Steffi nestelt zich dan weer samen met Prosumer achter de knoppen voor een back to back set.

Het Spaanse broertje van DGTL Amsterdam haalt meteen hard uit met de eerste portie artiesten en de ervaring leert ons dat er nog veel meer lekkers in de pijplijn zit. Voor deze editie spreidt DGTL meer dan 60 artiesten over 4 podia. Naast de planeet dragen ze ook de geheelbeleving van de bezoeker hoog in het vaandel door middel van kunst en goed eten.

Kunstinstallaties en uitsluitend vegetarisch eten zijn slechts enkele extra’s die het festival te bieden heeft. Op DGTL Amsterdam van vorig jaar merkten we de strakke organisatie en de aangename omkadering van DGTL meermaals op, en dat belooft voor dit jaar. Een chip in het festivalbandje om mee te betalen bleek al op meerdere festivals een grote winner, maar fosfor winnen uit de urine van het feestgedruis? Dat is redelijk revolutionair én goed voor het milieu.

Duurzaamheid is de rode draad doorheen de DGTL-ervaring, zoveel is duidelijk. Als ze telkens zo’n sterke line-up en geheelbeleving aanreiken blijft DGTL zonder twijfel verder groeien. Omdat DGTL overdag plaatsvindt, binden ze er ’s nachts nog een staartje aan. Afterparty's, gehost door DGTL uiteraard, vind je in Nitsa Club. Onbekend? In de afgelopen weken stonden Âme, Erol Alkan, Maceo Plex b2b Tom Trago, Simian Mobile Disco en Andrew Weatherall er op het podium. ‘Nuff said

Tickets voor al dit moois zijn te koop vanaf 9 februari via deze link. Er moet nog veel informatie bekend gemaakt worden, maar je kan alvast een uitgebreide citytrip beginnen plannen. Alle info over het festival vind je via Facebook of dgtl.nl.