Voltage Festival verstopt headliner in mysterieuze Instagram-game

Voltage Festival strijkt deze zomer voor de derde keer neer in de Zwevegemse elektriciteitscentrale. Net zoals vorig jaar doen ze dat in het laatste weekend van juli. De headliner kan je nu al te weten komen via een creatieve Instagram-game.

De organisatie doet er dit jaar namelijk een schepje bovenop met een opmerkelijke promocampagne die het festival in een waas van mysterie hult. Zo wordt de headliner niet zomaar bekend gemaakt, maar moet die geraden worden door een game op Instagram.

Dertig video’s op de Instagram-pagina van het festival, die samen een grote afbeelding vormen van een unieke plek op de site van het festival, vormen de basis van het spel. Elk deel van de afbeelding bevat dus een filmpje dat je kan helpen om het mysterie te ontrafelen. “Niet elke video geeft je een hint die je de goede weg opstuurt”, vertellen campagneproducers Jens Martens en Arno Demesmaeker. “Er zijn ook hints die voor twijfel zullen zorgen of je op het verkeerde pad brengen.”

De deelnemers worden gedropt in een virtuele ‘Voltage Room’ waarin verschillende hints verstopt zitten. Deze hints kunnen gebruikt worden om een bepaald codewoord te vormen waarmee je uit de room kan ontsnappen. “Vind je het juiste codewoord, dan kom je te weten wie dit jaar onze headliner wordt”, vertelt de organisatie.

Maar dat is niet alles, want naast een headliner kan je ook nog iets winnen met het spel. Voor de echte Sherlocks onder de elektronische liefhebbers is er namelijk ook een code te vinden die uit vier cijfers bestaat. Vind je deze code, dan maak je kans op een uniek Voltage Festival-prijzenpakket.

“Met de #Voltageroomcampagne zal de aanloop naar het festival een unieke en memorabele ervaring zijn waar de binding met het publiek centraal staat. De verwachtingen liggen dus hoog, maar die vullen we maar al te graag in”, vertelt de organisatie nog.

Dat de verwachtingen hoog liggen, mag wel gezegd worden. Vorig jaar stonden namelijk ronkende namen als Tiefschwarz, Christian Löffler en Roman Poncet op de affiche. Wij waren er toen ook bij, en waren sterk onder de indruk van de magnifieke locaties. Kan jij achterhalen wie komende zomer headliner zal zijn? Test het nu op de Instagram van Voltage Festival.

Foto © A R T I C L E 17

Ontdek meer...Festival