Sfeer in Labyrinth met donkere mysterieuze beats van Recondite

Vorig jaar stond hij al aangekondigd in Labyrinth, maar geraakte er toen niet wegens omstandigheden. Nu boekte de organisatie Recondite dan ook gewoon nog een keer. Bovendien mochten zij die toen hun ticket hadden gekocht nu gratis naar dit evenement. Genereus!

Toen we binnenkwamen in de zaal was het enthousiasme op de dansvloer dan ook al goed te vinden. Kapibara wist ons al te overtuigen, zeker eind vorig jaar op hun eigen Taka Tuka event waar ze Stephan Bodzin voor strikten.

Dit Nederlandse trio heeft zowel gevoel voor ritme als voor harmonie. Met deze twee skills wisten ze dan ook een mooi verhaal aan elkaar te knopen. Het was een lekker opbouwende set die al snel een aantal lichamen in beweging kon brengen. 

Ook hun eigen productieskills mogen er zijn. Ze durven wel wat en hun sound is erg vernieuwend. Het label van Labyrinth bracht dan al een aantal van hun EP's uit. Deep house nummers met jungle invloeden zijn de rode draad doorheen hun carrière als dj's, producers en organisatoren.

Naar het einde van hun set toe werd het tempo wat opgedreven en kwam het vuur er wat meer in. Voor meer van hun nummers kan je ook altijd terecht op hun eigen YouTube-kanaal. Hou alvast 1 april vrij voor Taka Tuka chapter 2.

De zaal stroomde intussen halfvol en het was tijd voor de Berlijnse dj RNDM om zich te bewijzen. Er werd goed aangesloten met uptempo housebeats die af en toe uitgroeiden tot een disco feeling, opgevuld met lichte harmonische elementen. Het viel ons wel op dat het tempo naar het einde toe wat wegviel. 

Er werd dan ook genoeg open ruimte gelaten om Recondite zijn waardigheid als headliner te laten inkleuren. Met een eerder bescheiden live set-up wist hij het publiek te bekoren. Zijn muziek bevat eerder weinig elementen, maar elke sound klopt wat resulteerde in een aangename luisterervaring.

Zijn eigen nummers kwamen uit op labels zoals Innervisions, Hotflush, maar ook releaste hij al heel wat nummers op zijn eigen label Plangent Records. De algemene vibe zat dan ook wel vrij goed. Het publiek kon duidelijk genieten van zijn donkere beats en melodieën in een dystopisch jasje.

Dka legde op zijn beurt als afsluiter dan toch nog wat extra ritmische elementen klaar voor het publiek en het tempo werd zo weer wat opgedreven. Hij begon vrij strak, de beuk erin zonder intro. Vaak kwamen er wat vocals piepen en dat  zorgde nog even voor een catchy feel.

De kraakheldere melodieën bliezen dan weer een luchtige atmosfeer de zaal in. Zoals gewoonlijk bleef het feest in Labyrinth duren tot in de vroege uurtjes met enkele enthousiastelingen die tot de laatste minuut bleven dansen.

Met dank aan Wouter Maeckelberghe voor de foto's
Ontdek meer...Event
Artiesten in dit artikel
DkA