Awakenings kiest 20 beste technotracks ooit

Awakenings, hét Nederlandse technofestival bij uitstek, vroeg zich af welke de beste technotracks ooit zijn. Daarvoor riep Awakenings de hulp in van het volk. Zo’n 16 000 mensen stemden hun favoriete platen naar de top. Het is een top 100 geworden, waarvan we nu de beste 20 te zien krijgen. De rest van de lijst wordt gepubliceerd in het Awakenings-boek dat op 13 april uitkomt.

Een verrassende uitslag is het niet, dat kunnen we je nu al meegeven. Zo bestaat de lijst uit een samenstelling van oerklassiekers als ook recente technohits. De onvermijdelijke The Bells van Jeff Mills prijkt op de hoogste spot, gevolgd door Subzero van Ben Klock. Het slechts een jaar oude Moon Rocks van Enrico Sangiuliano sluit het podium af. Rave van Sam Paganini en Knights of The Jaguar van de handen van DJ Rolando kapen de respectievelijk vierde en vijfde plaats.

Verder in de top 10 stuiten we op Oxia met Domino (6). Alan Fitzpatrick staat knap achtste met For an Endless Night en Laurent Garnier plant z’n Crispy Bacon op de tiende plek. Wie kaapt de zevende en de negende plaats weg? Wel, het is Mr. Drumcode himself. Adam Beyer’s Teach Me (7) en Spaceman (9) vervolledigen de top 10. 

Belgen komen we voorlopig nog niet tegen in deze top 20, laat ons hopen dat de top 100 meer in petto heeft voor ons Belgenland. Ook het vrouwelijke geslacht blijft overduidelijk op de achtergrond. De eerste en enige dame die we tegen het lijf lopen is Ida Engberg met You Know op plaats 18. Kleine kanttekening: You Know is samen met manlief Adam Beyer gemaakt, die daardoor maar liefst 3 keer in deze top 20 staat.

Verder zien we zowel jong als oud in de top 20 staan. Het is nog geen twee jaar geleden dat I Wanna Go Bang van Bjarki zichzelf tot culthit ontpopte en hij pronkt al op plaats twaalf. Wanneer we even teruggaan in de tijd, naar de jaren ’90, botsen we op Age Of Love. Met The Age Of Love (Watch Out For The Stella Club Mix), dat trouwens op het Belgische label Diki uitkwam, staan ze op plaats 19. Of die dan wel in deze lijst of in een top 20 trancetracks thuishoort beslis je best zelf.

Ook Dax J (Wir Leben Fur Die Nacht), Laurent Garnier (The Man With The Red Face), Green Velvet (Flash), Maceo Plex (Conjure Dreams), Joey Beltram (Energy Flash) op het Belgische label R&S, Paul en Fritz Kalkbrenner (Sky and Sand) en Gabriel Ananda (Solitary Daze) staan in de top 20 beste technotracks van Awakenings. De top 100 wordt zoals reeds gezegd gepubliceerd in het boek van Awakenings, dat je hier kan pre-orderen. Check de volledige top 20 onderaan.

Awakenings blaast in april 20 kaarsjes uit. Wil je eens gaan piepen wat ze allemaal van plan zijn voor het feestjaar, check dan awakenings.com.

 1. 1. Jeff Mills - The Bells
 2. 2. Ben Klock - Subzero
 3. 3. Enrico Sangiuliano - Moon Rocks
 4. 4. Sam Paganini - Rave
 5. 5. DJ Rolando - Knights of The Jaguar
 6. 6. Oxia - Domino
 7. 7. Adam Beyer - Teach Me
 8. 8. Alan Fitzpatrick - For An Endless Night
 9. 9. Adam Beyer - Spaceman
 10. 10. Laurent Garnier - Crispy Bacon
 11. 11. Dax J - Wir Leben Fur Die Nacht
 12. 12. Bjarki - I Wanna Go Bang
 13. 13. Laurent Garnier - The Man With The Red Face
 14. 14. Green Velvet - Flash
 15. 15. Maceo Plex - Conjure Dreams
 16. 16. Joey Beltram - Energy Flash
 17. 17. Paul Kalkbrenner & Fritz Kalkbrenner - Sky and Sand
 18. 18. Adam Beyer & Ida Engberg - You Know
 19. 19. Age Of Love - The Age Of Love (Watch Out For The Stella Club Mix)
 20. 20. Maceo Plex & Gabriel Ananda - Solitary Daze