Diepe dromerige tunes met All Day I Dream @ Labyrinth Club (25/02)

Op 25 februari verraste Labyrinth ons met een vrij aparte line up. Het team nodigde een aantal dj's uit van het legendarische label All Day I Dream uit voor zowel een event in hun eigen club in Hasselt als de Labyrinth on tour editie in Kompass, Gent. Voor Lee Burridge en Bedouin stond er een dubbele boeking op de agenda en ze moesten op korte tijd worden verplaatst naar de andere kant van ons land. 

Labyrinth-resident Kaiserr kreeg de eer om deze editie te openen in Labyrinth voor de set van Bedouin. Met haar elegante houding legde ze de eerste diepe tunes klaar en creëerde ze een schets voor wat deze nacht vol muzikaal vertier nog ging brengen.

Zoals we op eerdere events in Labyrinth al merkte, hield ze het vrij bescheiden en wist ze haar platen goed te selecteren. Op die manier leidde ze goed in voor het startschot van Bedouin.

Dit Amerikaanse duo uit Brooklyn heeft zich in een paar jaar tijd erg goed ontwikkeld in het creëren van hun eigen sound. Met organische percussie en Arabische invloeden slaagde Bedouin er hier dan ook weer erg goed in het publiek de diepe woestijn in te sturen. Zowel op vlak van rimte als sound klonk hun set echt wel vrij uniek en uitgebalanceerd. Dit vormde op muzikaal vlak een mooi filmisch geheel waar aangenaam naar te luisteren viel .

Eén jaar geleden bracht het duo deze plaat uit op het label All Day I Dream waarin hun surrealistische sound zeer goed in te herkennen valt. Ook speelden ze in 2013 een gouden set op de Robot Heart stage, Burning man in de snikhete Nevadawoestijn om hun sound te vertegenwoordigen. 

Ondanks deze lekkere tunes zag het er niet echt naar uit dat de zaal deze keer vol zou lopen. Wel merkten we dat de muziek bij het publiek dat aanwezig was erg geapprecieerd werd. We vingen een vrij ontspannen sfeer op en ook bij de vrouwen viel de muziek goed in de smaak.

De dynamiek zat er over het algemeen goed in en Bedouin slaagde er ook in subliem in te spelen op de vibe van het publiek. De drums werden naar het einde van hun set toe wat opgedreven en de spanning ging als gevolg de lucht in. 

Lost Desert, De Belg die samen met Lee Burridge al wat platen afwerkten voor de labels All Day I Dream en Get Weird, pikte deze vibe leuk op en zijn opener luidde een beetje harder. 

De wereldse sfeer bleef er goed inzitten en een mooi samenspel van percussie en atmosferische geluiden zorgden voor een evenwichtige muzikale ervaring.

Er kwam wat meer punch door het soundsystem en de beats werden nog wat strakker. Tijdens ons interview met hem vertelde hij on dat ADID vooral staat voor een puur community gevoel waarin men mensen laat verbinden met elkaar.

Het grootste doel was voor hem dan ook niet om de handjes in de lucht te krijgen maar een leuke connectie met het publiek te maken. Hier slaagde hij ook wel vrij hard in. De sfeer en dansbaarheid werd heel de set lang goed aangehouden maar af en toe werd er wat ruimte gecreëerd voor ontspanning. Dit geheel resulteerde in lachende gezichten en een gezellige vibe. 

All Day I Dream is één van de labels die opgestart werd door Lee Burridge uit Londen, die al meer als 25 jaar actief is als dj. In zijn jonge jaren hielp hij zelfs mee de underground scene in Hong Kong op te bouwen. Vandaag de dag speelt hij mooi onderbouwde dj-sets over heel de wereld, en staat hij bekend om het brengen van legendarische momenten aan de Robot Heart stage op Burning Man. Hier liet hij jaarlijks zijn diepe dromerige sound uitschijnen wat resulteerde in magische taferelen. 

ADID representeerde dit soort momenten op verschillende plaatsen in de wereld onder hun eigen concept All Day I Dream Of....

Voor veel mensen heeft dit soort events een gevoel gecreëerd van een soort levensstijl. Het bleef voor Lee Burridge dus ook niet bij een gewoon party concept maar een totaalervaring waar inkleding en versiering mee helpen met het creëren van een aangename plaats om te vertoeven.

In Labyrinth was hij verantwoordelijk voor de afsluiter. Hij begon hiervoor dan ook meteen terug iets dieper te draaien. Hoewel er al wat volk de zaal uit was spotten we toch nog een aantal fans die zijn set sterk apprecieerden. En zoals we Lee kennen, voerde hij zijn dj-werk dan ook met plezier uit tot de allerlaatste minuut.

Met dank aan Simonleloup voor de foto's