SeizoensKlanken deelt track van debuutalbum

Het gaat het duo van SeizoensKlanken de afgelopen tijd voor de wind, voorprogramma voor de Compact Disk Dummies, optreden in Nosta naast Dans Dans en SCHNTZL en nu dus ook hun debuutalbum DagxNacht dat 1 april zal verschijnen. Een eerste nummer van de LP, NxCHT, deelde het duo alvast deze week. 

Hun succes komt vanzelfsprekend niet uit het niets, in 2015 verscheen al de frisse Metropool EP en vorige zomer werd het nummer Arts/Loi herschikt door vijf getalenteerde producers uit  binnenland. Combineer hun knappe muziek dan nog met geweldige artwork en bijbehorende t-shirts waar we geen nee tegen kunnen zeggen, en je hebt het totaalpakket. 

NxCHT komt aan de dag met een hoop gekke combinaties, waar gitarist Freek Vreys en pianist/producer Gilles Helsen wel van wanten mee weten. Met als resultaat iets wat de grenzen van ambient met geniale glimpsen à la Boards Of Canada opzoekt, om vervolgens los te barsten in een jewelste van sounds, met de elektrische gitaar als constante. Als dit een voorbode op het album is, zijn wij verkocht! 

Ontdek meer...Album
Artiesten in dit artikel