Bonobo & co vlogen er stevig in @ AB (7/03)

Deze week zakten wij af naar de AB in Brussel om daar Simon Green, beter bekend als Bonobo, live aan het werk te zien. Er lopen ongetwijfeld veel producers rond die hun linkerbeen zouden geven voor de muzikale kronkel die ergens door Greens brein loopt, de man maakte de afgelopen jaren een aantal albums die niet minder dan geniaal te noemen zijn.

Midden januari dit jaar releasete hij zijn langverwachte zesde langspeelalbum, Migrations genaamd. Bij de release van een album hoort uiteraard een tournee en dus kwam Bonobo zijn Migrations op dinsdag 7 maart voorstellen aan een uitverkochte AB. Wij waren er, samen met onze huisfotograaf byWIM, bij!

Green en zijn band, inclusief zangeres Szjerdene, vliegen er meteen in met een aantal van hun nieuwe tracks, waaronder Migrations, 7th Sevens en Break Apart. Elke track gaat gepaard met schitterende visuals van de hand van Neil Krug en wij betrapten onszelf er meermaals op dat we met open mond naar deze hypnotiserende beelden stonden te staren. Ondanks de betoverende visuals hebben wij echter de indruk dat de sfeer er nog niet helemaal in zit gedurende de eerste tracks.

Wij staan net op het punt om een kleine toiletpauze te nemen als we de begintonen van Kiara doorheen de zaal hoorden weerklinken, een hemels geluid dat ook de rest van het publiek duidelijk niet ontgaan is. Onder luid applaus draait Bonobo de volume- en basknop open om Kiara in al zijn pracht te laten losbarsten.

Dit is het startschot voor het spelen van een aantal oudere tracks waaronder Kong, nog een zo een Black Sands-pareltje en Cirrus, ongetwijfeld het beste nummer dat op The North Borders te vinden is. Het publiek is ook duidelijk het meest enthousiast over deze oudere tracks en toegegeven, ook wij zijn net dat beetje meer fan van Bonobo’s eerdere albums.

Na Cirrus is het tijd voor Outlier, éen van zijn nieuwe tracks dat qua tempo een stuk hoger ligt dan de meeste andere nummers op Migrations en vanwege zijn langzaam opbouwende synth ook een pak elektronischer aandoet. Dit had evengoed een song van Joy Orbison of Pearson Sound kunnen zijn.

Na anderhalf uur houdt Bonobo het voor bekeken, al blijft 99% van het volk staan vanuit de wetenschap dat er nog een bisronde komt. En die komt er ook! Onder andere Break Apart en het geweldige Kerala, éen van de uitschieters van zijn laatste album, passeren nog de revue alvorens de lichten écht aangaan.

Ondanks dat Bonobo een uitstekend concert speelde waren wij ietwat teleurgesteld dat klassiekers zoals bijvoorbeeld Stay The Same en Pieces niet gespeeld werden. Ook écht oud werk zoals Days To Come of The Plug mocht van ons nog eens gespeeld worden. Tenslotte konden wij ons niet ontdoen van de indruk dat Green er niet voor de volle 100% bij was. Wij zijn sowieso fan van artiesten die weten wanneer ze hun mond moeten houden, maar Green, die het gehele concert geen woord spreekt, is wel érg zuinig in zijn interacties met het publiek. 

Ontdek meer...Event
Artiesten in dit artikel
Tags