Dax J, Rødhåd en Tale Of Us remixen SHDW & Obscure Shape

Op 14 maart releaseten SHDW & Obscure Shape een EP met remixes van een aantal van hun songs. Deze werden onder handen genomen door enkele techno-grootmeesters waaronder Dax JKonstatin SiboldRødhåd en Tale of Us & Mind Against. De release werd opgesplitst in twee verschillende EP's, Version 004.1 en Version 004.2 en komt uit op From Another Mind, het label dat een stage host op Voltage Festival deze zomer!

Op Version 004.1 zijn remixes van RødhådDax J, James Ruskin en Shlømo te vinden. Na een eerste luisterbeurt rest ons niets anders dan te zeggen dat dit een extreem sterke EP is waarop simpelweg geen enkele slechte remix te vinden is. Terwijl James Ruskin een prachtige melodische plaat levert kiezen Rødhåd en vooral Dax J voor het betere stampwerk.

Op 4 maart zagen wij de Berliner Dax J nog aan het werk op Rotterdam Rave, waar hij de hele zaal twee uur lang meezoog in een obscuur zwart gat waarin niets of niemand zijn emotionele stabiliteit kon bewaren. Ook zijn remix van Die Dinge Des Lebens passeerde de revue en werd op luid gejoel onthaald. Live voelen de bassen van deze track aan als een sloophamer die aan hoge snelheid tegen je borstkas wordt geramd. Wie dit zelf eens aan der lijve wil ondervinden kan op 15 april naar de Vooruit in Gent afzakken voor Kozzmozz.

Ook voor Version 004.2 werden niet de minste namen gestrikt. De Italiaanse broers van Mind Against sloegen de handen in elkaar met Tale Of Us voor een prachtige atmosferische remix van Die Weiße Rose, dit is Afterlife op zijn allerbest. 

Hoe goed de remix van Tale Of Us en Mind Against ook moge zijn, de remix die Konstantin Sibold van Gesang Der Tote Dinge maakte, moet niet onderdoen. Zijn remix is ondergedompeld in dezelfde zweverige aura maar is nog net dat tikkeltje harder. 

Hierna zijn er ook nog remixes van Ryan James Ford en Inland. Deze remixes zijn misschien net dat beetje minder toegankelijk dan de andere tracks op Version 004.2, maar daarom niet minder goed. Dit is voor ons nu al éen van de sterkste techno-releases van 2017.