Helder Warehouse Edition: feest in een loods (17/03)

Afgelopen vrijdag was Helder te gast in de stripped-back popuploods Contrair. Na de sluiting van hun geliefde toren kwam zo'n droomlocatie natuurlijk net op tijd. StuBru-held Konna nodigde daarom We Play House-kameraden Kiani & His Legion en Red D uit voor een ronkende b2b-set, lokale cultfiguur Arno Lemons bracht de eerste uren de muziek aan de man.

Contrair, het zal menig Antwerpenaar nu wel al bekend in de oren mogen klinken: Yves Massignani (Hush Hush) en Thomas Van Praag (Tegendraads) zagen in een verlaten loods vlak naast het Red Star Line Museum op 't Eilandje een uitgelezen locatie om nachtleven, muziek, film en cultuur samen te brengen.

Sinds drie maart doen ze dan ook niet anders: Vic CrezéeTeki Latex en meer waren al te gast, Iguana Death Cult stelde er hun nieuwe album voor, je kon er de journey van Charlotte De Cock en babbels over het ontstaan van Contrair al beleven. Ook cultfilm Kids werd er al getoond, en elke woensdag kan je er terecht voor een potje King of Pong.

Vrijdag konden we ons echter helemaal onderdompelen in de warehouse-sfeer: naast een ruimtelijke en origineel versierde bar bevond zich namelijk de minimalisch ingeklede loods waar een hele nacht lang muziek werd uitgespeeld tegen locatie.

Dat contrast viel ons meteen op bij Arno Lemons, die aan de verleiding kon weerstaan om te diep en donker te beginnen. Met verrassende house en enkele zonnige discoschijven kreeg de langharige zondenaar de aanwezigen al vroeg aan het dansen. Naar het einde toe kon er zelfs een Knowsum van af die veel lager lag in tempo, maar dat werd snel weer goedgemaakt met een eindvuurwerk aan Money $ex Record-schijven.

Ons hoor je niet klagen dat er nog zo veel dansruimte was tijdens de set van de Vice City Mayor, want dat zal niet aan zijn ballsy selectie hebben gelegen. Jammer natuurlijk wel dat de zware regenval, ondanks de goed verzorgde vestiaire, waarschijnlijk wel enkele feestvierders thuis zal hebben gehouden.

Vervolgens namen We Play House-baas Red D en Genkse trots Kiani & His Legion het roer over en werd er gezapig maar zelfzeker een donkerdere stroom gevolgd. Nog even borduurden de heren verder op Arno's elan, en er passeerden wat bescheiden anthems zoals Young Marco'The Best I Could Do. Later in hun set joeg het duo wel steeds meer klinkende kicks en hihats door de boxen, die in de schaarse lichtshow en de kille omgeving enorm goed tot hun recht kwamen.

Naarmate het volume omhoog werd gejaagd, smolten de twijfels die we aanvankelijk hadden bij de zuiverheid van het geluid sneller weg dan de monogame façade van een doorsnee Temptation-kandidaat na de derde kampvuurbeelden. We noteren één van de hoogtepunten tijdens Far Out Radio SystemDarwin. De track gaat al even mee, maar de kletterende claps en andere percussie leken simpelweg gemaakt voor de harde, betonnen zaal.

Na een noodzakelijke afkoelronde werd Konna kapitein. De man achter Helder nam van de gelegenheid gebruik om zijn meest warehouse-appropriate platen nog eens op een usb te gooien, en dat werd door de harde kern nog enorm gesmaakt! Zijn set is terug te vinden op SoundCloud.

Wat nemen we dus mee van onze trip naar Contrair? Antwerpen is nog steeds leading city als het op originele ideeën en locaties aankomt. Contrair bewijst dat nog eens met niet alleen een goed doordachte locatie maar ook nog met extra diverse activiteiten. Tot 16 april kan je er nog terecht, laat in het vervolg de regen je nachtelijke plannen niet verpesten, want hiervoor wil je best wel even in je jas kruipen!

Ontdek meer...Event
Artiesten in dit artikel