Line-up ABSTRKT x Moonday Open Air compleet

Het domein S&R Rozebroeken in Gent was in het verleden al meerdere keren het terrein waar ABSTRKT memorabele Open Airs organiseerde. Dit jaar slaan ze de handen in elkaar met het rijzende concept Moonday om er op 30 april een heel mooie line-up te presenteren.

Nog niet zo gek lang geleden gold ABSTRKT als één van dé referenties in het Gentse nachtleven. Als een komeet schoot de organisatie naar de top met straffe events op tal van prachtige locaties zoals in de Opera, de Open Airs in Rozebroeken en hun Boat Editions als verjaardagsfeestjes. Daarnaast hosten ze ook een eigen stage op Paradise City. Toch leek het concept de laatste tijd wat minder actief, tot het nu uit zijn winterslaap wordt gewekt door Moonday.

ABSTRKT OPEN AIR 15' from ABSTRKT MUSIC on Vimeo.

Deze andere Gentse organisatie richtte in het begin vooral zijn pijlen op Belgische toppers als Amelie Lens, Gewelt, Niels Feijen en Bollen & Fichtner om wat later naar de Vooruit te trekken, waar ze internationale kleppers als Enrico Sangiuliano en Butch wisten te strikken. 

Voor de Open Air met ABSTRKT op 30 april halen ze opnieuw enkele heel mooie namen naar ons land. Zo zal de gevierde houseproducer Sidney Charles van de partij zijn. Met releases op onder meer SCI+TEC, Suara, Moda Black, Avotre, I Am A House Gangster en Kling Klong baande hij zich pijlsnel een weg naar de top. Terwijl hij in 2011 pas zijn eerste release op de markt bracht, stond hij in 2013 al op het hoogste schavot in dede Resident Advisor's Most Charted Artists Top 100. Sindsdien blijft hij trouw aan zijn sound en blijft hij zieltjes winnen bij de vleet. 

Ook de Nederlandse heren van Detroit Swindle hebben hun strepen al ruimschoots verdiend. Met hun uitstekende producties met de nodige portie funk, maakten ze al snel naam en faam binnen de housewereld. Met hun eigen label Heist wisten ze bovendien zelf heel wat mooie releases uit te brengen van artiesten als Max Graef, Fouk, Brame & Hamo, Nachtbraker en Nebraska.

Met Bombossa Brothers trekt de organisatie ook de kaart van het aanstormend talent. Deze tweeling wist vorig jaar een sterke release te scoren op Elrow Music, waarna hun single wereldwijd werd opgepikt. Een naam waarvan we het laatste zeker nog niet gezien hebben!

De line-up wordt vervolgens vervolledigd door enkele landgenoten. Thang is iemand die nog weinig introductie behoeft. Wellicht zijn er weinig dj's binnen ons land met zo'n (platen)bakken ervaring als Thang, die we ook kennen als lid van Villa

Tot slot vervolledigen founding fathers van Moonday, Lebawski - resident in Decadance - en Nelson de affiche met een b2b-set.

Tickets voor de Abstrkt x Moonday Open Air zijn online beschikbaar. Voor meer info kan je terecht op het Facebook-evenement.