Hoe het ons overdag verging op Listen Festival (01/04)

We namen een kijkje naar wat Listen Festival overdag te bieden had. Naast 3 dagen feest met o.a 808 State, Lefto, Antal en nog veel meer, hadden ze overdag een beurs ingericht voor muziek enthousiastelingen. 

Eenmaal de ingang gevonden daalden we de trappen af naar het Square Brussels Meeting Centre. Het eerste wat opviel was de vinyl-fair. Er hing een gezellige sfeer, mensen die in de curver-bakken op zoek gingen naar iets nieuw, iets zeldzaam of een klassieker.

Twee dj’s die op de achtergrond het zwarte goud lieten kraken maakten het compleet. Het was niet erg groot, maar je vindt altijd wel iets wat je aanspreekt en zo bleef ook de gezellige stemming er goed in.

Hierna gingen we (letterlijk) op zoek naar de gear-fair, qua signalisatie kon het wel iets beter. Toen we toch het juiste pad hadden gevonden, werden we omsingeld door synthesizers, drumcomputers en dj-gear.

Wij hadden er iets meer van verwacht gezien de enorme lijst op de event-pagina. Los daarvan was de zeldzame collectie van Turnlab wel heel indrukwekkend. Je ziet niet elke dag een Arp 2600. Verder waren er weinig nieuwigheden en dat was wel wat jammer.

In de late namiddag gingen we naar de lezing van Red D met houselegendes Kai Alcé en Jovonn. Een leuke sessie over de invloed van steden in de ontwikkeling van housemuziek. Ze begonnen met hun eigen invloeden en hoe deze hun smaak hebben verleid naar wat het nu is.

Ze gaven enkele tips voor producers en hadden het over hoe ze hun eerste tracks ontwikkelden, less is more was de boodschap. Ze sloten af met een paar fijne platen van de twee en zo verlieten ook wij Listen Festival

Wij gingen naar huis met een paar plaatjes na een gezellige dagje. Zeker voor herhaling vatbaar en volgend jaar mag het gerust nog op een wat grotere schaal zijn!

Ontdek meer...Event
Artiesten in dit artikel