Legende Oxia maakt Kabaal in Café d'Anvers (08/04)

Vrijdagavond trokken we naar Café d’Anvers voor de eerste editie van Kabaal, een concept van CdA-resident Axel Haube. Of was het toch de derde editie? Het concept heeft namelijk al twee edities in Mechelen achter de rug. We trokken onze beste dansschoenen aan en gingen met hoge verwachting richting Antwerpens meest legendarische danstempel.

Headliner van dienst was de Fransman Oxia, waarbij u uiteraard meteen aan zijn grootste hit Domino moet denken. De timing van de organisatie was overigens perfect: Een goeie maand geleden bracht Oxia namelijk een remix EP uit van de plaat, ter ere van haar 10-jarig bestaan.

De eer om de zaal op te warmen voor deze Franse legende viel te beurt aan Mantos. De Mechelse dj draait al mee sinds de start van het concept en mocht dan ook terecht mee de overstap maken naar Antwerpen. De man warmde trouwens niet alleen gisteren het publiek op met fijne deuntjes, ook een maand geleden plaatste hij al een podcast online als voorbereiding op Kabaal.

Na Mantos was het de beurt aan Lexis & Sägers. De heren kregen de eer om voor Oxia te spelen, maar daarmee viel ook de belangrijke taak op hun schouders om het publiek warm te krijgen voor wat komen zou. In een Café D’Anvers dat op de vooravond van een zonnig weekend maar moeilijk volliep, bleek dat toch niet zo eenvoudig te zijn. Hoewel we erg fijne platen de revue hoorden passeren – hoed af heren! – misten we toch wat samenhang en technische verfijning in hun set. Één van de onbekendere parels die we hoorden voorbij komen willen we jullie toch niet onthouden: Disco XTC van de Mexicaanse dj & producer Ricardo Mejia, heerlijke plaat, én perfect passend bij het mooie weer van dit weekend.

Maar de heren hadden hun taak wel vervuld: we waren volledig klaar voor dé man van de avond: Oxia. Hoewel hij in het eerste deel van zijn set van wal stak met - naar onze mening - iets te donkere platen voor zijn imago, bracht de legende na een goed half uur toch voor de eerste keer het publiek naar een kookpunt met Doctor Dru’s Praerie. Geweldig nummer!

En daarmee was de trend gezet. In wat volgde hoorden we parels van onder meer Mat Sassari, Miguel Bastida en Riva Starr, waarmee we recent nog een goeie babbel hadden, passeren. Ook ongeveer de integrale Secret Point EP van Oxia werd naadloos door de blender gehaald. Melodische house op zijn best, zoals we het van de man gewoon waren. En dan moest Domino nog komen. Ook al hoorden we maar flarden van het origineel, het publiek ging toch volledig uit zijn dak van zodra ze het nummer herkenden. Hiervoor waren we naar Antwerpen afgezakt! Al hadden we toch ook graag wat meer ouder werk horen passeren.

Nadat Oxia de zaal volledig had opgejut, maakte Skefdeluxe zijn opwachting. De Nederlandse dj en organisator van Pluk De Nacht deed wat van hem verwacht werd: het publiek verder laten feesten. Én dat deed hij met verve. De man leverde een technisch verfijnde set af met de nodige hoogtepunten waar we weinig op kunnen aanmerken! 

Terwijl organisator Axel Haube ten slotte in de vroege uurtjes zelf plaatsnam achter de decks, keerden wij al bij al toch met een voldaan gevoel weer huiswaarts. Met Café d’Anvers heeft Kabaal niet alleen een serieuze upgrade gekregen qua locatie, maar ook qua headliner. Waar vorige editie onze eigen nationale helden Bollen & Fichter nog de top van de affiche aanvoerden, kregen we met Oxia nu een ware house-legende achter de decks te zien. We zijn alvast benieuwd naar wat de toekomst brengt voor dit leuke concept!

Ontdek meer...Event
Artiesten in dit artikel