Dour Festival maakt Belgisch geweld bekend

Dour Festival heeft altijd al een boon gehad voor vaderlandse artiesten, en in 2017 is dat ook het geval. Dit jaar staan er ongeveer 50 Belgische artiesten op de verschillende podia.

Starten doen we met de hip hop-scene, waar de vaandeldragers Roméo Elvis & Le Motel en Caballero & JeanJass op donderdag 13 juli een unieke en exclusieve show op de Last Arena geven: Bruxelles arrive met een hoop gastoptredens. Een éénmalige show, die je niet mag missen!

In de Jupiler Boombox vervoegt ADN 7.6 de reeds bevestigde Damso, Convok, Le 77 en Zwangere Guy. In het Labo komt Youssef Swatt de gelederen versterken.

In de Red Bull Elektropedia Balzaal zullen Amélie Lens, Charlotte de Witte, DkA, Murdock en One87 & MC Mush de dansvloer in vuur en vlam zetten, maar dat wist je al. Nieuw toegevoegd aan dit lijstje zijn de Brusselse dj Mickey, The Offenders b2b Freeman, Raw District en Red D b2b Fabrice Lig.

Tanguy Haesevoets aka Témé Tan komt wat good vibes brengen, en Sysmo laat hun duivelse ritmes los op La Petite Maison dans la Prairie.

Zoals de traditie het wil, wordt donderdag in de Dub Corner helemaal zwart-geel-rood: Sonik, Reggaebus Soundsystem en Metta Frequencies [live]. Uman en Atomic Spliff nemen de Last Arena voor hun rekening.

Ook de Belgische rock is stevig vertegenwoordigd dit jaar. Met de komst van Millionaire, ex-dEUS, Evil Superstars en Eagles of Death Metal, op de Dourse grond. De laatste maanden werden ook potten gebroken door Robbing Millions en Nicolas MichauxWuman en Glass Museum zijn ook van de partij. Verder staan Mountain Bike, It It Anita, Le Prince Harry, Endz en Pale Grey op de line-up. Ook Animal Youth vervoegt de reeds aangekondigde AmenRa, Warhaus, BRUTUS, Mont-Doré, Supernaut, BAZART en Cocaine Piss.

De 29e editie van Dour Festival vindt plaats van 12 tot 16 juli 2017.Tickets en overnachtingsmogelijkheden vind je terug op hun website.