Een andere kant van Booka Shade (live) @ AB Club (02/04)

Begin april brachten de heren Walter Merziger en Arno Kammermeier, beter bekend als Booka Shade, hun nieuwste album uit. Galvany Street heet deze langspeler, een album waarvan op voorhand duidelijk gecommuniceerd was dat het compleet anders zou zijn dan het eerdere Booka Shade-werk. Er werd resoluut afgestapt van de tech-house en er werd gekozen voor een meer instrumentale benadering.

Bovendien werkten ze voor bijna al hun tracks samen met gastzangers. Het leeuwendeel van deze zang werd door de Ier Craig Walker geleverd. Bij een album hoort uiteraard en tournee, dus kwamen de heren, zanger Craig Walker inclusief, hun nieuw album voorstellen in een uitverkochte AB Club.

De Brusselse dj Louis Vogue kreeg de eer om in het voorprogramma van Booka Shade te draaien, en dat deed hij uitstekend! Wij hoorden meerdere platen die ons meteen naar Shazam deden grijpen en het langzaam binnenstromende publiek ook meteen in de juiste mood brachten. Onder andere het heerlijke Crossing Paths van Innershades passeerde hierbij de revue.

Na een uitstekende set van Vogue was het dan aan Booka Shade. Onder luid applaus zetten ze de eerste tonen in van Digging A Hole, de eerste track van Galvany Street en meteen een schot in de roos. Voor dit album lieten de heren zich inspireren door hun jeugdidolen, zijnde New OrderThe Cure, ... en dat is er duidelijk aan te horen. Waar Digging A Hole erg enthousiast wordt onthaald is dat net iets minder bij Numb The Pain, dat hierop volgt. Het is duidelijk dat het publiek even moet wennen aan de nieuwe sound van de band.

Hierna worden de tonen van een tot dan toe ongeïdentificeerd nummer ingezet, waarbij Walker ook voor de zang zorgt. Wanneer plots blijkt dat dit een soort van inleiding is van hun geweldige klassieker Charlotte gaat het dak er af. 

Deze plotselinge injectie nostalgie krijgt het publiek in een opperbeste stemming en ook de volgende paar nieuwe tracks kunnen op veel bijval rekenen. Enkel tijdens Loneliest Boy On The Planet, een track die van nature kalmer is, wordt het terug even kalmer in de zaal. Dit wordt echter snel goedgemaakt en tegen dat hun laatste single Babylon de revue passeert is dit dipje al lang weer vergeten.

Na een goed uur gaan de lichten plots aan, veel te snel en het publiek is er zich dan ook maar al te goed van bewust dat er nog een bisronde gegeven zal worden. En wat voor éen! Als de eerste tonen van dé Booka Shade-anthem Body Language doorheen de zaal weerklinken is het kot te klein. 

Als de lichten vervolgens weer aangaan zijn wij wél in de waan dat het concert gedaan is. Er wordt tot ieders vreugde echter nog een tweede bisronde ingezet waarbij Walker de lyrics van Won't Back Down over Night Falls zingt, een live-herwerking van een oude mashup die bijna een decenium geleden het licht zag. Hierna was het wel gedaan met de pret en keerden wij huiswaarts.

Wij konden met een tevreden gevoel naar huis gaan. Ondanks dat de nieuwe Booka Shade-tracks net dat beetje minder onder 'feestmuziek' geklasseerd kunnen worden werd er toch verdacht veel bewogen op de dansvloer. Het was ook de eerste keer dat Galvany Street live gepresenteerd werd en het enthousiasme van Kammermeier en Merziger was duidelijk voelbaar en bovendien ook nog eens verdomd aanstekelijk. Chapeau!

Ontdek meer...Event
Artiesten in dit artikel