Gorillaz geeft vier nieuwe remixes vrij

Twee weken geleden konden wij al het nieuws brengen dat een aantal Gorillaz-songs onder handen waren genomen door enkele grootheden in de dancemuziek. Onder andere BonoboNic Faniulli en Claptone namen deze remixes voor hun rekening.

Ook deze week worden er weer een aantal remixes gelost en ook dit keer zijn het niet de minste artiesten die ze maakten. Houseremixes zijn er van Purple Disco Machine en ZHU. Deze laatste leverde een opvallend donker klinkende remix die evengoed op pakweg Knee Deep In Sound of Lost Records had kunnen verschijnen. Het contrast met de Purple Disco Machine-remix had niet groter kunnen zijn, de Duitsers leveren immers een luchtige, zonovergoten remix van Andromeda af. Nooit gedacht dat dezelfde song zó anders kon klinken. 

 

Dan is er nog Baauer, die nog maar pas ook op een remix-EP van Flume verscheen. Naar goede gewoonte maakt hij een stevige, basgedreven track die we ongetwijfeld nog op menige festivalwei zullen horen weerklinken. De remix die Banx & Ranx van Let Me Out maakten is qua stijl gelijkaardig aan de Baauer-remix van Saturn Barz, al vinden wij hem persoonlijk wel beter. De stemmen van Pusha T en Mavis Stapes passen als gegoten over de zware bassen, ratelende hihats en harde snaredrums die aan hoog tempo over Let Me Out heen vloeien.