West-Vlaming Distanz wint XO Live-set Contest

Ook dit jaar ging de organisatie van het toonaangevende Extrema Outdoor op zoek naar ontluikend talent in ons land. Op zaterdag 22 april mochten vijf contestanten hun kans wagen met hun liveset in Labyrinth om zo een plekje op de indrukwekkende line-up van XOBE17 te veroveren. De West-Vlaamse producer Distanz ging uiteindelijk met de hoofdprijs aan de haal.

Alborythme, Alienna, Distanz, Kosinski en SHDDR waren de deelnemers die hun liveset mochten brengen in een prachtige setting. Het was uiteindelijk Distanz die tot winnaar van de contest werd uitgeroepen en zo tijdens het weekend van 2, 3 en 4 juni zijn opwachting mag maken op XOBE17 in Houthalen-Helchteren.

De West-Vlaamse producer Distanz verscheen eerder al op de radar van Fuzz Magazine met een uitstekende liveset, waarbij zijn Elektrons centraal staan en er geen pc of laptop aan te pas komt. Zijn sound doet vaak denken aan zijn grote voorbeeld Stephan Bodzin en met zijn zweverige melodieën en fijn uitgekiende nummers komt hij ondertussen al aardig in de buurt qua stijl.

Ben Vanmassenhove, zoals Distanz door het dagelijske leven gaat, werkte jaren in de studio aan zijn typerende sound en ingenieuze tracks. Na enkele veel gestreamde video's, bracht hij pas een half jaar geleden voor het eerst zijn liveset naar buiten voor het publiek. Met succes, want de boekingen bleven binnenkomen sindsdien.

Met deze overwinning in de XO Live-set Contest lijkt zijn muzikale carrière nu helemaal vertrokken. Dat we het laatste nog niet gezien van deze getalenteerde producer, staat nu al vast. Tot in Houthalen-Helchteren!

Tickets voor Extrema Outdoor zijn nog steeds online te koop. Voor meer info kan je terecht op de website van Extrema Outdoor of het Facebook-evenement.

Foto: © Jonas Verbeke 

Ontdek meer...Telex
Artiesten in dit artikel