Fuzz Five #52 - Bollen & Fichtner

Bollen & Fichtner zijn meer dan goed bezig. Hun producties scoren hoog op de charts, ze zijn meer in het buitenland dan dat ze thuis zijn, en volgens de Red Bull Elektropedia Awards doen maar 14 mensen in heel België het beter dan zij. Talloze passages op Extrema OutdoorTomorrowland en veel meer staven die stelling dan ook alleen maar.

Als vaste gasten en kind aan huis bij Café d'Anvers kunnen ze rekenen op een trouw gevolg dat hen naar alle hoeken van ons belgenlandje volgt. Hoog tijd om ze eens te vragen naar hun favoriete geheime wapens, of gewoon de tracks die zij het liefst bovenhalen in hun sets.

Makanan, Chedey Garcia - Lost In Space (Bollen & Fichtner Remix)

We spelen deze zelfgemaakte remix in zowat elke set en het werkt elke keer opnieuw! We hebben het opzettelijk eenvoudig gehouden met een catchy synthpatroon zodat de groove er goed uit blijft komen. De EP is begin vorige week uitgekomen op Proper Musique met support van heel wat grote namen zoals Roger Sanchez, Steve Lawler, Riva Starr en Oliver Schories.

 

Jamie XX, Romy - Seesaw (Nic Fanciulli remix)

Melodieuze zweefplaat die we op het einde van een set weleens durven spelen. Prachtige remix van Nic Fanciulli die het origineel naar onze mening heeft weten te overtreffen. Zeker eens luisteren naar de volledige versie om van de opbouw ervan te kunnen genieten.

 

Ecco – Cream Caramel

Een ietwat cheesy vocal r&b sampletje zorgt voor een extra laag op het catchy ritme. Leren kennen in een setje van Marco Carola. Ideaal voor ons om een set mee te openen.

 

Dennis Cruz – We Make The Music

Bijna alles wat Dennis Cruz in zijn studio aanraakt, verandert tegenwoordig in goud. Hij werd in 2016 niet enkel uitgeroepen tot derde beste tech-house artiest op Beatport, hij is daarna ook nog eens de op één na meest gecharte artiest op Resident Advisor van het afgelopen jaar. Deze track heeft een groovy baslijntje en een eenvoudige vocal sample die zijn effect niet mist op de dansvloer.
Ohja, midden juli brengen we onze Halfhand EP uit op het label van Dennis: Lemon-Aid!

 

Ten Ven – Turn It Up

We spelen de extended version hiervan. Perfecte combinatie tussen disco en tech-house voor ons. De achterliggende leadsynth blijft maar omhoog gaan zodat de plaat één lange climax lijkt. Prachtige afmixing ook, alles zit perfect op z’n plaats.


Kan je maar niet genoeg krijgen van onze Fuzz Five? Bekijk de vorige edities hieronder!