Fuzz Five #53 - Eagl

Jef Willem, in Gent maar ook in de rest van Vlaanderen tegenwoordig beter bekend als Eagl, is van vele markten thuis. Wanneer hij niet op andermans feest het dak ervan af staat te blazen, kun je hem zien plotten voor zijn volgende uitval met Trillers of het gloednieuwe Fire Is Gold Festival.

Met die twee laatste bracht hij al een aantal sterke namen naar ons kleine belgenlandje. Een korte impressie: BrodinskiRomeo Elvis & Le MotelJarreau VandalStooki SoundGravezFalconsMr. Carmack... Allemaal kwamen ze dankzij deze jonge ondernemer tot bij ons.

Daarnaast is hij de stille kracht achter de social presence van je favoriete festivals. Toch vond deze drukke man even tijd in zijn schema om ons zijn vijf favoriete nummers van het moment mee te geven!

Quickly, Quickly - Ghost

Het is een warme zondagmiddag in België. Ik zit op terras met een tequila/sprite en vibe op de nieuwe plaat van Quickly, Quickly. In de scene noemen ze hem de nieuwe Sam Gellaitry omdat hij slechts 16 jaar is en zijn eigen soundpalet heeft samengesteld. It's all the same to me, want ik kan er echt heerlijk op viben.

 

Esta - Soloist

De volgende is mijn favoriet van Estas recentste LUCI EP. Een trage r&b beat met een heerlijke vocal van Bria Jones die kalmeert in plaats van schreeuwt, ook al zingt ze voluit.

 

Moby - Natural Blues (High Klassified Remix)

Ik ben een enorme Moby fan. Hij zat met zijn muziek meer dan een generatie voor op zijn tijd. Ik herinner me al die nachten als kid dat ik met mijn walkman zijn 'Play' album grijs zat te draaien. High Klassified slaagde erin om het origineel qua vibe intact te houden maar in een hedendaags jasje te steken. Echt een underrated producer by the way.

 

Wize - All I Know

Muzikanten doen voortdurend alsof ze het warm water uitvinden, maar niets is minder waar. Alles is al gedaan geweest. De kunst is voor mij om elementen te zoeken uit verschillende stromingen en die samen te plakken zodat het een nieuw geheel wordt. Het kan soms heel verrassend werken, zoals bij deze van Wize. Moest je de beats eruit halen en het geheel vertragen, kan je dit bijna plakken als soundtrack op een film die over de middeleeuwen gaat. De combinatie van verschillende elementen zorgt dan weer voor een heel andere, verfrissende vibe.

 

Lil Pump - Movin ft. Smoke Purpp

Deze is een heerlijke no brain track die de club volledig turnt doet gaan. De basismelodie is gesampled uit Trap Bunkin van Joe Green, een typisch Atlanta trapnummer. Het moment dat die 808 door de speakers blaast, zie je de hele club met de ellebogen omhoog de trap runnen. Heerlijk, zo'n momenten.

 

Copyright foto: Jef Willem


Kan je maar niet genoeg krijgen van onze Fuzz Five? Bekijk de vorige edities hieronder!

Ontdek meer...Fuzz Five
Tags

Gerelateerd