Pleasurekraft brengt Tarantula weer tot leven

Dikke hits hebben net als een kat zeven levens. Eerst oogsten ze bakken succes in hun originele vorm en worden ze grijsgedraaid tot iedereen het zo wel een beetje heeft gehad. Dan breekt het moment aan waarop zowel de pro's als iedere stumper die 'graag beats maakt' aan het coveren, editen, remixen en bootleggen gaat, soms zelfs met nog groter succes dan het nummer daarvoor heeft gekend.

Maar goed, om even eerlijk te zijn, het gaat hier vandaag niet over Thriller of Show Me Love, die inderdaad al honderden keren herbruikt en misbruikt zijn. Neen, we hebben het over een clubhit uit 2010, genaamd Tarantula van het tech house duo Pleasurekraft. Een underground klapper die in elke club ter wereld gepasseerd is en waarvan elke house of techno afficionado de vervormde vocal hook meteen herkent.

Zeven jaar na datum is het nu tijd voor een tweede leven en het zijn de heren van Pleasurekraft zelf die hun productie nieuw leven inblazen. Het origineel is een pracht van een tech house nummer met opzwepende trommeltjes en natuurlijk die befaamde vocal sample die halverwege het nummer langzaam komt aanzwellen.

De 7 Year Itch Rework, die uitkomt op 5 mei, is een ander beestje geworden. Het is een broeierige en duistere techno machine met die je met zijn mysterieuze synths doet denken aan een reis door donkere tunnels… of aan een trip naar outer space, zoals in de nieuwe videoclip.

Ontdek meer...Remix
Artiesten in dit artikel