Kozzmozz pakt uit met Kilner en Function live (24/06)

De vorige editie van Kozzmozz in de Gentse Vooruit, met een ontketende Dax J in de hoofdrol, bezorgde ons een uitstekende avond. De in Berlijn wonende Londenaar speelde een allesvernietigende set waarvan wij een maand later nog steeds aan het bekomen zijn. Prompt werd ook de datum bekend gemaakt van de volgende spacecruise.

De komende editie staat ingepland op 24 juni, en ook dit keer zullen je oren niet gespaard worden. Boven aan de affiche prijkt niemand minder dan Blawan. De man komt er onder zijn alter ego Kilner een stevige dosis experimentele techno de Vooruit in schieten.

Verwacht je aan obscure, duistere techno van de bovenste plank. Het is trouwens niet de eerste keer dat Blawan een acte de présence geeft op Kozzmozz: twee jaar geleden kwam hij ook plaatjes draaien, en wij kunnen u garanderen dat het de moeite is.

Ook aanwezig: Dave Sumner, beter bekend als Function. Deze Amerikaan is inmiddels al 25 jaar actief in de muziekbusiness en heeft behoorlijk wat verwezenlijkingen op zijn palmares staan. Hij is onder andere resident in Berghain en brengt van tijd tot tijd muziek uit op het toonaangevende Ostgut Recordings. Wie zijn Boiler Room-set hieronder beluistert zal horen dat je ook tijdens zijn set bestookt zal worden met stevige beats. 

Voor wie deze twee kleppers nog niet volstaan is er nog Dasha Rush, een Russische artieste die al passeerde op evenementen als Awakenings en Dekmantel en reeds draaide in topclubs als FabricBerghain en Tresor. Als je weet dat ze in deze laatste twee mocht draaien dan weet je in feite genoeg: boenken.

Tenslotte zijn er nog Kozzmozz-residents Spacid en Kr!z, die we eigenlijk niet meer hoeven voor te stellen. Kr!z is labelbaas bij het legendarische Token Records en draait ondertussen meer dan 10 jaar mee in het Kozzmozz-circuit, en ook Spacid draait al ettelijke jaren mee in de technowereld.

Wie nog niet weet wat doen kan zaterdag 24 juni in zijn agenda aankruisen, wie wel al plannen had kan deze schrappen om af te zakken naar de Vooruit in Gent, wij beloven je dat je er geen spijt van krijgt! Tickets kan je kopen via de website van Kozzmozz.