Fuzz Five #54 - Vitesse

Premières op Stamp The Wax en Les Yeux Orange, en toch ligt hun eerste release nog niet eens officieel in de rekken. Je zou denken dat de heren van Vitesse het uitgedokterd hebben, en daar zou je ook nog eens gelijk in kunnen hebben ook.

Pieter en Guillaume kennen ondertussen het klappen van de zweep wel, want ze zijn wekelijks te vinden op de radiogolven van Bruzz met Boutique Electronique. Daarnaast helpen ze nog wat bij Crevette Records, de jonge brusselse platenzaak, en verzorgen ze ook nog eens de eerste release op het kraakverse label van die winkel.

Deze vrijdag kun je ze met die hele community vinden in Fuse, waar de officiële releaseparty van hun In De Lucht EP plaatsvindt. Tekenen ook aanwezig voor de festiviteiten: Alfred Anders, Tele Talks en Aroh b2b Rhythm Mind. Ons speelden ze in ieder geval al hun vijf favoriete nummers van het moment door!

Shelter - Senhor Zalla

Het exotisch mini-album van Shelter (Parijs, FR) is een mix van zowel Zouk, Afro, Balearic als Ambient... Labelbaas, Mark Barrot, koos voor deze 7 tracks nadat de parisien hem er 40 had opgestuurd voor zijn debuut LP.

 

Ryuichi Sakamoto - Plastic Bamboo

Dit is een recente reissue op de Rush Hour 7" series, die als Record Store Day exclusive is uitgebracht. Hij komt van de legendarische Ryuichi Sakamoto. Origineel uitgebracht op het japanse Better Days label.

 

Dj Bert & Eagle - I Am Your Master

Stroom van Ziggy Devriendt (Nosedrip) heeft recent aangekondigd dat ze nog 12"/EP's van hun favoriete belgische erfgoed gaan uitbrengen. Daar zat deze tussen: hij is in het begin van de jaren 80 geschreven, eerst op een jazz orgel, want in die tijd waren er nog niet veel synthesizers. Deze horror track in het bijzonder is ontstaan na het ontdekken van alle sounds van het orgel, en na het zien van een bijzondere Dracula film.

 

Riccardo Schirò - Viva Voce

De Italiaanse producer die eerder al heeft gereleased op Periodica Records, het in Napels gevestigde label van The Mystic Jungle Tribe posse. Dus je weet waaraan je je kan verwachten... Het hele mini-album is rijkgevuld met leading synths die een heel tropische vibe creëren.

 

Jex Opolis - Wake Up

Jex Opolis brengt zijn debuut album uit op zijn eigen label, Good Timin'. "Balearic moments, kaleidoscopic synths, rich boogie bass, jammed out electrofunk solos, tapped out drum machine rhythms and breezy, summer's afternoon chords." Altijd een good timin' om naar Jex Opolis te luisteren! Hij is voor ons beide zeker éen van onze favoriete artiesten.

Omslagfoto door Piet & Pol


Kan je maar niet genoeg krijgen van onze Fuzz Five? Bekijk de vorige edities hieronder!